[因航事件]台ptt:兩岸都討厭港仔 勢利 歧視 貪小便宜 世上最垃圾

349 回覆
77 Like 128 Dislike
貪小便宜?
聽講唔知邊度嘅人係日本逃稅搞到人地改規矩呢
ppt班友仲撚衰過連登仔
講事實小心俾人咬
大家都是中國人不過香港人有得走啫
如果飛機上英文差嘅係俄羅斯人,香港空姐又會唔會笑?
我唸不但唔會笑,反而同個客講翻俄文

如果飛機上英文差嘅係英國人,香港空姐又會唔會笑?
我唸不但唔會笑,反而同個客講翻英文

如果飛機上英文差嘅係法國人,香港空姐又會唔會笑?
我唸不但唔會笑,反而同個客講翻法文

如果飛機上英文差嘅係德國人,香港空姐又會唔會笑?
我唸不但唔會笑,反而同個客講翻德文

如果飛機上英文差嘅係香港人,香港空姐又會唔會笑?
我唸不但會笑,反而同個客講翻英法俄德文
呢啲大茶飯、大生意
點會係小便宜呢
咁都係個人選擇
唔講支語有咩問題?
我好唔鍾意俄佬
所以識講都迫佢講英文
唔得咩
如果飛機上英文差嘅係英國人,香港空姐又會唔會笑?
我唸不但唔會笑,反而同個客講翻英文

btw 你copy 到傻撚左
同埋係諗

睇落你都幾撚癲
所以話教育好緊要
大學黎計得一間叫做正常
其他都垃圾

醒目仔本來少
讀書普遍又廢
所以都唔明白佢地有咩咁好自豪
反而係佢地班廢柴自卑啫
上個月搭因航係台北返嚟,一半crew都係外國人連廣東話都冇唔好意思
重點唔係普通話,係班空姐幻想自己高人一等只講英文
條錄音成班香港人講英文就知咩事
英國人英文差又講翻英文
因為大家都有優良嘅大中華血統
最叻就係狗咬狗
班繁支狗睇一次新聞學到carpet同blanket兩個英文字 賺曬啦 班迷信低學歷自大撚搵到兩個逃稅狗未呀 平時最崇拜嘅日本都頂你地唔順喎
講到連登啲人好高學歷咁
其實真係外國人 crew 反而會講唔咸唔淡台語同廣東話
條線走得耐嚟嚟去去都係個幾句
正如做法德線香港班crew 唔多唔少都識聽講基本法文德文
因為佢地反而仲多人唔識講英文
係自己人先扮上菜唔講廣東話姐
反社會窮撚邊到都係一樣
投資移民呃人幾百萬既國民好意思出聲
第一一定係香港人 尤其係連登仔
香港有咩嘢係連登仔唔屌嘅?
根本就係
睇下第一張圖,”同樣是講廣東話的,為什麼澳門深圳廣州就沒這種問題“ 已經係五毛露撚晒底啦,正常台狗點會識邊個地區講廣東話,重要咁樣區分地區
台狗去日本逃稅
咪即係我上面講嘅自命不凡港畜
我認同佢地係呀
不過都唔影響佢地唔肯講支話呢個決定
況且明明就冇話唔肯聽/講支話
我唔講俄文啫
我自己都會叫對方講俄文
我扮唔識講、淨係識聽
港狗都差唔多
柒撚到閪咁 啲字又迫埋一舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞