國泰出咗內部電郵

864 回覆
1653 Like 57 Dislike
有晒名,又as stated as Alex's memo

應該唔會假啦
NG,香港人,搵定工啦
Cathay Pacific remains under the control of Swire Group, a British conglomerate with ties to the UK.

人哋原本就係洋公司
Mendy mandy ng
截至2023年以太古集團(45%)及中國國際航空(30%)為主要股東。
國泰航空:網傳有關航空服務董事發出的英文內部信件系偽造

5月25日丨國泰航空發佈聲明稱,我們留意到網絡上流傳有關國泰航空航空服務董事發出的一則英文內部信件,相關信息為偽造並不屬實。我們不希望這些虛假信息混淆視聽並保留一切追究法律責任的權利。
老實講,佢封信一啲都無問題,論英文犯法?
有問題嘅,至多係啲有歧視性嘅言論要小心啲。
佢封信內容係無問題。
精簡: Be aware chinese
哇咁撚爆
勇撚到
今舖我撐國泰
Moody ng?
Mandy Ng 手足嚟,同我推爆佢,推爆我哋就贏
支持政府內部全面取消英語

係中國人就坐國航!唔好坐國泰呢啲洋鬼子航空!
反了反了

You should be especially cautious 個段串撚到 仲要other areas of the world, including HK, 出email個個係咪訓咗幾年
全英比鬼佬睇?

XG人唔撚明
假啦
真既會唔會個3個人食肥雞餐過冷河再請過,反正到時都無人知
出咗聲明話係假
點解係China and Hong Kong
而唔係 China and Hong Kong, China?
mandy linkedin都收埋
因航柒一獲就未夠
國安法
呢位Mandy Ng 好快比中國人搞啦

利申 respect
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞