渣打保安真係幾好

178 回覆
139 Like 16 Dislike
80萬唔係好多姐
我係年紀大做多幾年野就有
所以我咪打去減limit
就算搵到都驚有風險嫁
又係呢啲一句叫人驗智商
你有無用過 ebanking 呀?
知唔知 ebanking app 有啲 function 係只可以 bind 落一部機
如果 add 卡落 wallet 一定只可以用 ebanking bind 咗落嗰部機的話
我 ebanking bind 落 A 機,點樣可以唔 bind 落 B 機之下 add 卡落 B 機 wallet 呀?

你自己弱撚智就收埋自己啦
80 萬都話無得 cut 又真係昆鳩人
未爆呢啲野之前,恒生夠膽死轆完要過成個禮拜先睇到條數,就算用電話俾錢快極都兩日
取消曬信用卡最大保障
CS話唔係由我去決定
咁𨶙串?!
屌,咁Mac 機要加唔到啲落Apple Pay
依家仲有邊幾間ebanking冇得鎖卡
匯豐恒生citi?
屌,咁Mac 機咪加唔到新卡落Apple Pay
仲有Apple Watch 點加,有啲銀行 app 係會on99 加咗卡落Apple Pay 一次就當你加咗
要另外再加就要喺Watch app 到㩒,即係要收SMS,咁而家OTP 都唔會收,咁即係加唔撚到啦
咁銀行app 都只係加到落手機一次唧
我要加落Apple Watch 同 Mac 機咪加唔到??
其實個指引都冇話一定要用銀行自己個apps先入到ApplePay,係渣兜自己懶去更新自己個apps。
其實渣兜本身都有「In-App 確認」呢樣野,係咪自己唔記得咗
冇,但佢個方法唔係你諗咁易做
P.S. 電腦登入渣兜網上銀行一向要做「In-App 確認」
HKMA啲指引不嬲都係懶開放
成日話建議咁咁咁鼓勵咁咁咁

出完指引後各行compliance都要私下搵MA接頭人食飯飲酒吹水先可以揣摩到MA心中真實要求
in-app provisioning或者OTP+打電話就係各家compliance理解返嚟嘅解決方案
交易中止
點解渣打個notice淨係講apple pay?
其他大行仲未出announcement?
世界太多蠢人
指引要估的
因為你咁要apple update個flow ,人地睬你都有味
On9樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞