渣打保安真係幾好

178 回覆
139 Like 16 Dislike
傷害17億同胞感情
我當時瞓醒覺見比人上Steam買嘢,打去東亞,仲怕我唔知,講下Steam喺咩嚟,之後即幫我停用張卡

之後身邊同事都有比人盜用
當刻就覺係好雞
如果你無quote 錯人

我諗你某方面智識比較貧乏
搞到我都唔明你誤解d乜
想教返你都唔得
係咁出廣告同合作夥伴叫人申請
咁而家已經喺wallet 嘅卡使唔使重新加返?
警隊頭目 痛心疾首 向唔識英文既50億同胞表示慰問
No need, 佢唔俾新加only
有咩原因?
金管局向業界發出兩份通函並提供指引,要求銀行為客戶連結信用卡至新流動支付工具,例如 Apple Pay、Google Pay、Samsung Pay 時,除了發出單次使用的手機短訊驗證碼之外,還須作出多一重認證,例如透過雙向 SMS、In-App 確認、Callback,或登入網上銀行確認,以確認客戶確實有向銀行發出相關連結指示。

新指引亦要求銀行需即時檢討有關超出信用限額信貸安排的做法,並在6個月內實行措施。客戶也必須向銀行提出明確同意,方可獲得銀行提供超出信用限額的信貸。

金管局表示,因涉及將支付卡連結到新的流動支付服務的詐騙案增加,第一季度收到逾60宗的投訴,指持卡人的支付卡連結新支付服務後,遭人進行未經授權交易。
銀行可以控制所有網上交易都經自己個銀行app approve 咪得 starling 咪做緊
姐係班share otp既弱智搞到大家加張卡都煩咗
先去驗下智商
第時換電話應該會好頭痛
唔該哂
換電話加過晒銀行app / 咭不嬲都煩架啦
加咭轉去銀行app approve都一樣快架啫
但係如果你俾人呃到一次信用卡資料+otp, 我add去apple pay可以過你好多次錢
好人好姐用咩野Apple pay
畀人呃到,自己不應負責任嗎?
附屬卡都唔知點搞
之前唔係有單話過左信用額都佢照碌到咩
aeon jcb冇apple pay咪又係多盜用
我都試過渣打過額照碌到
我都試過減limit
渣兜同我講減唔到
我話咁cut左佢

我張卡個個月碌4-5萬
但limit 係80萬
我話cut到10萬
CS話唔係由我去決定

我話咁cut左佢 我用返Citi或HSBC算
CS又話減到喇
不過講明減左未必有得加返

我4張credit card 唔同bank
加埋成球幾limit 我自己都驚俾人盜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞