點解友和啲電器咁平?

236 回覆
5 Like 292 Dislike
買左好多次,so far 幾滿意。佢既貨未必一定最平,不過大部份都好有競爭力。尤其 FPS 扣 3% 再儲 points,計落都有 so

最大問題係佢無現貨既話就要訂,而訂貨有時都幾耐。件貨有咩問題係可以搵佢地售後,但要落 email 等覆,不過會跟進,語氣 ok

同 price 比,price 就真心麻煩,成日要逐個逐個問,呢個話無果個又話要訂另一個又話依家唔係呢個價,大佬,我想買件野咋,唔係想搵人吹水
電器直銷不嬲都平
係豐澤果啲食水深遮
以前電器通太平洋DSC果啲一樣平一截
因為唔洗比錢春卷做代言人
因為想做大做靚盤數搞上市,然後賣盤
客服 閪 講完
幫襯過一次, 等成個月先到
成日有優惠又平
仆你個街成撚日外判送貨
有一次買電器撞著間送貨叫威信
態度勁閪
因為好易壞

我估友和未必最平
但而家我主要都係去友和買電器
主要覺得佢哋服務態度正面

早排搬屋要買雪櫃
但係個尺寸俾櫥櫃局限咗
落咗長沙灣友和俾咗個尺寸個靚女sales
佢好快手search 同介紹
最後仲幫我哋搵啱型號嘅雪櫃

點知佢哋冇現貨
電腦顯示要成十日先有貨
Sales小姐同我哋講唔好信嗰個日期
佢問我哋急唔急用
如果急去豐澤同百老𣾀買佢哋有機會自己有儲貨
仲叫我哋影低,佢幫我哋揀嘅牌子同型號叫我哋盡快去問吓
最尾去咗百老匯
而且百老匯真係有現貨
巴打智障?
冷氣機!
佢送件舊貨比我
星期五送機,星期六裝機,一拆開部機污糟到似n手機
即刻取消唔裝機(一裝上去就無得拗)

即刻email,whatsapp,剩係話轉交代理/公司處理緊
星期六上門市好聲好氣同佢講都無用,佢幫我即刻打電話搵人
電話果邊話星期一比個交代我
跟住成間公司完撚全失左蹤 所有野都唔覆
我星期一下畫 嬲嬲地長篇大論咁sd report比消委會同海關
間黑店星期3先覆我話星期5黎收返部機,星期6送新機
我問佢咁你之前應承話比個交代我?連解釋都無?
佢剩係強調話咁你而家接唔接受個方案
我心諗你都on99 點知你會唔會收返去抹返乾淨第2日比返同一部機我
最後企硬退錢
剩係等佢收返部機都等左一個禮拜,最後2個禮拜內退埋錢

你試下你急用冷氣,佢仲同你拖
同埋都唔知點解第一次夠膽送部舊機黎,痴撚線公司
仲未計當中仲要同冷氣師父約時間安裝

同埋友和只係部機平,安裝費貴到仆街
最後搵左第間,機貴,但安裝費平左好多
overall仲平過友和

所以友和真係黑店
買小型電器,撞彩無事咪OK
大型家電,千祈唔好,間野完全無售後服務
價錢就....出左事最後time cost都唔止
我部冷氣機係3月尾友和落order買
直到最近先真正settle晒

得閒google"友和黑店",你就會發現間野做生意幾癲
冇貨係因為好賣個d先留現貨

唔好賣或者要地方擺佢唔留現貨
費住hold住d錢

你落單先向供應叫貨

到叫貨先發現供應商都冇貨就有排等
希望你個post 聽日仲係到
佢地唔知有咩能力令d post 消失
黑店

利申:買個野全日等佢送貨,到左原來壞既,頂
上次買左部抽濕機 幾好喎
送貨又準時
係 剩係買過抽濕機都ok 又平
之前買除塵蟎機還好
但早兩星期買轉插同埋防盜器成星期先至送貨
因為原則上係綱點,得幾間實鋪,唔覺得平好多,你去price.com個d鋪仲平
我買部焗爐仔幾多舊水都俾二手嘢 返黎部機黑晒
買過電話畀老母,冇耐就壞,要拎返去三叔整,垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞