美國男子護鴨群過馬路 轉瞬在孩子面前遭撞死

254 回覆
511 Like 15 Dislike
我成日都唔明
點解咁多人可以渣車
有人做m記都出錯出漏餐

仲要有一班老司機
分分鐘tiktok challenge 班懞撚
都有車牌

係咪佔小數呢?
我又唔覺
點解美國撞死鴨要報警?
香港要考4 take嘅話
等於成個大學生涯都考緊車牌
唐人街班中國人?
我諗呢個正常好多香港人都知?
點解連登愈來愈多鄉下仔
好多post啲回覆都好得人驚
大陸黎
幾千蚊美金有部車
泊車唔使錢
唔使每年驗車,牌費唔清楚

人哋只係當揸車喺生活技能
好恐怖完全唔知咩事就突然消失咗
This means that women do cause more accidents on average per capita

咁其實佢呢到都講左女性係有多accident個男性 之後先話男性會有較多嚴重車禍。但大家都知大部分個飛車黨都係男性 佢地炒完車又計埋落去 咁好難講其他男性都係咁危險
唔着反光衣, 累死個司機
咁其實大部分個飛車黨都係男性 佢地炒完車又計埋落去 咁好難講其他普遍男性都係咁危險。啲飛車黨一野就撞死幾個 點作得準
盲毛有撚分國藉咩
仲要係女司機
拓海12歲夠揸車啦
有咩問題
呢個衝擊係咪會即死
香港揸車難係因為限速後慢過人地揸巴士
咁我揸黎托柒咩
條女開車唔睇路
完全唔知發生咩事即死
係呀,特登cap埋講女人多啲意外嗰段,因為的確計晒所有大小意外嘅話,女人出事比例係高啲,呢點毋庸置疑,但個post講緊撞死人。

話說點解飛車黨唔計 飛車黨多男人會唔會係因為男人享受危駕多過女人?

Driving Behavior by Gender

Men are also more likely than females to engage in a number of other high-risk behaviors on the roads including aggressive driving and speeding.

Forbes Advisor found a total of 31.5% of male survey respondents admitted to quick lane switches and other aggressive driving behaviors compared with 21.4% of females.[8] Men were also more likely to admit to:

Driving through red lights (32.2% compared with 30% of females) [8]
Driving 15 miles per hour or more over the speed limit (52% of males compared with 44.6% of females)[9]
冇話唔計 想分折下啲數據姐
啱呀,男人飛車危駕撞死幾件唔計 女人飛車撞死人上新聞嗰時,又會唔會有人話唔計落普遍女人條數?定係講咗「女司機」先?

另外男人醉駕致死比例高又計唔計?我知,男人飲酒多過女人所以唔計,喺路上男司機一定安全過女司機

One reason the roads are deadlier for men may relate to increased drinking and driving. Just 13,033 fatal car accidents in 2020 involved female drunk drivers compared with 39,393 fatal DUI car accidents involving males.[3]

75% fatal DUI by men while men account for 62% of all driving.
sorry 可能我誤會咗你句「又計埋落去」係指唔計先公平,不過其實我唔係想講普遍男人揸車危險,只係指出男人指控女人揸車特別危險(以致命車禍嚟講,因為post主題係車死人)係冇乜ground。
「他是當時唯一下車幫忙的人」,這樣的好人卻遭到這樣的下場,「這不公平」。

希望個仔唔會因為咁就做壞事
你算唔算臭蟲論
如果唔痛嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞