鼻敏感令感情生活就黎玩L完

260 回覆
59 Like 283 Dislike
有冇食過蜂王漿?
我都係長食抗敏感藥,食咗蜂王漿丸三個月之後鼻敏好咗,只係轉天氣先差啲,食少好多藥
而且唔係好貴$1xx 夠食三、四個月

另外,曬多啲太陽都有幫助
長期噴鼻噴霧就搞掂(類固醇) 醫生開果種 鼻可靈

利申:中學開始有鼻敏感 同你一樣嚴重 keep住日日噴
有冇試過loraditine 10mg 呢D二代抗敏藥? 都會眼訓?
有無試過食Telfast?
搵返個都有鼻敏感既就得啦
我廿幾年濕疹 試過嚴重到入醫院
我用生理鹽水洗都唔得,衣家加埋小梳打入去試效果
呢隻有乜特別?我一直都係用粗鹽自製,早排用啲醫用樽裝,衣家用小梳打加粗鹽
我都唔係好敢keep住日日噴 雖然話噴鼻隻類固醇好似比食藥少
同埋點解會白內障
藥性果d會越用越無效,越用越差
呢樣真,移民左加拿大之後跟左我成世既鼻敏感咁就斷左尾 以前係香港一定要袋裝紙巾跟身
有個肥仔同事個鼻長期塞 又係咁打乞嗤 又多痰
嘈撚到炆 樓主係咪肥仔
樓主再唔醫好就好快癲 可以有需要先噴 有時間就多做運動 有幫助
呢啲應該要去外國先會好
天灸起碼要做兩三年,半年做一次,樓主做咗幾耐先?
西藥又係,樓主話試過但眼瞓,但第三代個啲唔會眼瞓,想個樓主有冇試
加埋運動同清潔都好重要

我中學係香港流到cls
去英國就算underground 咁撚污糟
都冇再流鼻水

不過返香港之後 食冬虫夏草好返好多
其實唔住香港就冇事,on9地方
一食抗敏藥,就算標明唔眼訓,其實都是有眼訓成份,會反應慢,呆呆地xx(xx(

再飲咖啡

此post 已完
覺得自己好好彩無鼻敏感
真,但係一返香港就即刻有返
確實係,我都係游水令鼻敏感無發作過
可以研究下脊醫方向

我自己冇鼻敏感,不過聽朋友講過,祝你身體健康
MJ
生理鹽水 我只用過兩隻

一隻樽裝 用匙,匙唔見咗之後 唔知份量 量多搞到有刺激感
所以轉咗圖果隻 獨立包裝 一開始每日用一次
每次兩包 好快轉隔日用 每星期用 每月用

洗用感覺暢通晒 個鼻無晒致敏源 好乾淨

由2002年開始有鼻敏感
狂做運動 精油 蟲草 噴鼻式 藥丸 都試過晒

ps 2021年10月買 宜家仲有1/3份量
日本鼻炎藥
打開新世界
我都係由細到大鼻敏感受害者
自從第一次去日本接觸鼻炎藥
屌你老母終於拯救咗我
救埋身邊屋企人同事
量匙有得買,再唔係用磅開0.9%濃度就得了,我衣家6克粗鹽3克小梳打1000克煲過嘅水。

我都好多年了,好多方法都唔得,如果連小梳打鹽水都唔得嘅話就打算買人地介紹嘅一隻中藥噴霧,人地話我鼻塞呢類用嗰隻噴霧就好大機會好得返斷到尾。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞