其實點解Warhammer 40K喺香港咁少人識同討論

136 回覆
38 Like 7 Dislike
waaagh!

太空垃圾佬好嘈
所以最抵玩係chaos
兩邊都玩得
葵涌有得玩
FB搵戰棋鬥室
For The Greater Good
岩岩入坑諗緊買Introductory 定Starter set
泰倫我麻麻地但諗住當練上色

今日有人打棋

推下post
最近開始油顏色接觸到Warhammer
新嗰set starter pack係咪入坑好機會
無咗好耐
剛剛上網睇過, 係咪即係starcraft??
我見好多人玩哦...
本身玩開total war, 之後都有玩到total war warhammer 1,2,3,其實都好想試下玩中古戰錘嘅棋,但佢又有個end time收咗本身warhammer 1,2,3 個背景皮,出咗個咩AOS,同埋又好驚自己花咁多錢去買完之後油到好似小學生勞作咁,一諗到呢啲就唔敢入坑
不如玩40k棋total war留係total war
對40k 冇咩概念,淨係識咩係space marine,資訊量太大唔知應該點入手
上官網睇下棋先 睇啱先慢慢補故事
有自己鐘意嘅族先有興趣追
我大概睇左背景同時序,今晚落鋪頭試玩
大陸直情係大多人識
達奇的講故事片真係好好睇 但係又引咗好多淫夢哲學等級嗰啲一日到黑攞啲爛鬼reference講笑又唔睇書唔買產品嘅垃圾出嚟。
成日淨係識講忠誠、ifc戰神、卡揚道,又鍾意唔睇小說自己腦補chaos primarch浪子回頭嘅濕鳩罐頭劇情。

而家有jpytpy啲垃圾figure終於有一啲技術門檻低啲又唔係太貴嘅官方產品可以消費
新手第一盒應該買咩
Combat Patrol World Eaters $1300 31隻棋一野轟落去
定係$5xx蚊買10隻Bezerker 試下先
買combat patrol
上個月出既新10版rules, 一盒combat patrol 就可以落場打
最抵玩應該係同人分利維坦包

想問下呢盒香港有冇得賣 amazon uk買又唔知比唔比寄水性油
呢盒你買imperium issue3 (好似香港就快有)再買油應該抵啲
超抵價入咗盒利維坦
油晒50幾隻唔知要幾耐
知唔知邊度有得入手imperium
喺7仔買左創刊號就唔見有出新一期
唔太清楚香港貨源 但係我自己就買英國版同澳洲版 澳洲依家去到57後面幾期都可以入吓 前面幾期好似2,3 都可以係gapgames 或者waterfrontnews買倒 當然特別抵嗰幾期就要搶啦 如果對aos 有興趣可以去forbidden planet 研究吓 開始咗廿期左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞