其實點解Warhammer 40K喺香港咁少人識同討論

136 回覆
38 Like 7 Dislike
中古係aos唔係40k
都可以係魔戒
其實佢哋啲關係係點
又aos又32k又40k

係唔同嘅平衡時空?
定係一季一季咁出 而家呢季叫40k, aos同32k係以前嘅season?
30k同40k係時間線分別
aos唔係好熟
你當係遠古啦
都係同一堆邪神搞事
有冇話點解最紅係40k?
明明aos啲中古minis都好有feel
aos都多人玩
個人感覺好似多過40k添
都係個人喜好
視乎鍾意科幻定魔幻
兩者冇任何直接關係,直情係兩個世界觀唔同作品。只不過用同一堆反派邪神
上校係咩黎 想了解下
這個問題嘛...世界上一大堆作品都有無無聊聊的無個性獸人,但酷酷的太空獸人只此一家!
我們下期再見嘻嘻
唔太覺得高質咗,旬位設計搞到個個隻模型姿勢都一樣玩法少咗要改又麻煩咗 純粹將舊版terminator比例改靚咗,但比起老版少咗勁多細節完全唔似係一連老兵
利申六,七版廢老
但對新手黎講易上色同易砌好多wo
利申新手
同埋新蟲同舊版比簡直一個天一個地
點解會覺得細節少左
講漏咗蟲族更新係得好嘅。但都有細節模糊問題,有啲好樣衰,我見ig有鬼佬笑隻蟲好似地中海 但加埋後續更新整體好過SM好多,SM除咗terminator比例變好之外全部一般般
新手嚟講都係黐膠水啫,舊版模型真係好玩好多㗎,姿勢多變,一盒內容物選擇又多PSM多數得一兩款改件姿勢選擇
sm無買不予置評
我諗要睇埋後續啦
會出新野救場嘅
希望有新原體
宜家個方向都係簡化
少d parts都理解嘅
有排都唔會有忠誠原體(基里曼2016萊昂2023回歸),而家新書係考爾打法比烏斯應該係為帝子鋪路?下一個會見到嘅原體應該係福根(混沌神選原體唯一一個未有新模型)
九龍城廣場個年代應該係2003年…果時應該未出魔戒?

btw香港呢家邊度有得買到玩,買黎上色擺下都好
細個讀小學無錢,成日想買金屬鐵騎或者hero,家陣仲有無呢d野
垃圾驚。
打鋪機學習成本柒高
係咩撚公司都可以用佢個題材出game 但係十隻有8-9隻都係質素參差

而家比較有興趣既係 space marine 2 同埋 rogue trader

之前個幾年出既game都真係麻麻地
而家有warhammer TV可以睇佢d動畫同影集
都係月費形式
有啲噴油機買會有折
一個宇宙的唔同時間,

所以有相同的種族包晒所有skin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞