其實點解Warhammer 40K喺香港咁少人識同討論

136 回覆
38 Like 7 Dislike
時間同地方都冇
「如果我能被原諒,那正義何在?」
大約咁既意思
呢句野令蝙蝠俠係我心目中地位只比基里曼同獅王低
玩開中古全戰戰錘 2 3
全戰 戰錘個人覺得2最好玩,3雖然個皇子可以玩變形但入4神果到好煩膠
所以開族要好小心
盡量揀高cost種族
最好揀惡魔,兩邊都可以玩

月尾應該去nottingham朝聖順便買一兩盒
識啲野
出咗新一集
Amazon有 不過好似都幾貴
香港嘅話我最近啱入坑 就喺cwb嗰邊有間實體店買咗盒
準備遲得閒嘅時候油買咗盒ultramarine
上上善道加油
上年聖誕買咗個Death Guard禮盒跟住買到而家差唔多2000分
有冇人掙扎緊買唔買新boxset,明明成堆膠未油又對monopose唔係太有興趣但係就好想買

齋油唔玩lm
巴打些牙多啲
之前見啲玩具好撚賤價
好耐之前有玩開中古
比佢end time摺埋隻game之後就棄咗坑
依家轉玩另一隻規模細啲但好玩好多嘅戰棋

btw如果有人想入坑但係嫌貴/冇地方
可以試吓40K Epci或者Warmaster
所有棋10mm scale + 上網DL之後3D print

樓主係希治閣?
鐘意中古
我好有興趣玩,但係無興趣油同砌

btw,上校真係好正
上校真心正
又係我見到有人分享模型我又分享下自己第一隻認真整嘅Space Marine

HH時期真實比例Ultramarine MK3連長

點解係真實比例呢?因為老版模型身材比例好似小矮人

右邊同為老版嘅MK7Space Marine對比
新版MK10 原鑄Space Marine對比

基本上比例順眼好多

呢隻模型用咗第三方Tortugabay studio true scale MK3身體

背包,頭,腰包,左肩甲係 MK3 Squad

武器係FW Mk II Assault Squad

右肩甲仲有水貼都係FW 裙甲係第三方3d打印

btw打咁大段嘢樓主都唔覆我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞