(窮爸爸)(5)十萬內 二手車 有咩推介? 點樣保養最高性價比?

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
牌費有得退的
有咩車房介紹
無合約~
500$卡
減月費35$ 淨底$465 就係可用額
每日揸車,都要過隧道就豪俾佢啦
同埋睇你幾時開autotoll
當你15號開通,佢按比例收月費ge
姐係$17.5
所以人人唔同呀
真係無咩啱同錯
換偈油,電池大家通常去車房定油站換
自己睇多d 識多d 好過, 間間都多多少少有劏
自己識人地就劏你唔到
成日撞/馬力大個d 款, T 車就基本
我之前soilo都on the list,不過睇完實物覺得好似鐵皮車咁,未試揸就直接唔考慮。

soilo吸引在科技野齊,head room感覺高。大唔大就.....freed當時同佢差唔到2萬,但同細7比佢邊會大。
睇用量同願意俾幾錢
油站就一定貴, 但叫做有保證
偈油最慳就孖8/鬼油城個D, 但好撚求奇
電平就土瓜灣, 好出名的, 如果唔係就真係要自己格價, d 仆街南房睇人劏好撚大差距
偈油城啦,賣廣告賣到出晒名,連工包料1000蚊以內,#仲想點啊

如果換電加雪種我習慣去福如,係山西街,感覺個到比較老實,做熟客生意多,我有次去加雪種收我兩舊,當然你自己加梗係平。換電一般就450文起,睇你咩車,如果KEYLESS按鍵躂車個種,電池又會貴多一兩舊,通常都係呢個價錢。
Solio呢類車係設計比日本班師奶買送接放學,所以得91匹馬力,爬人頭分分都要地板油

所以買呢類車用家一定要係平靜冷靜型,多行平路為主,而且日本Solio價錢親民到同大劣車一樣,最低階個款都係220萬yen,即係12萬港紙,佢都細預你過5年大限就要換車,所以買呢類k car建議買行貨算。
所以啱我
本身唔冷靜的新手
原來月費都係35
又唔貴
一個月應該行到3-4次大老山/東隧
呢幾個月用住先都可以
以為要$500手續費one off
原來大部分都係儲值咁唔同
要d時間浸
咁S500應該會貴過B200
除左偈油, 其他野唔使搞咩
仲有保就番廠, 過左保咪驗車前叫相熟車房搞, 順手睇下有冇其他野換
日日揸就豪幾十蚊個月啦
weekend driver 就等下啦, 都轉易通行喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞