(窮爸爸)(5)十萬內 二手車 有咩推介? 點樣保養最高性價比?

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
點解既
想借post問下stepwgn rk1 2011年係咪好差?
舊款嘅08-10年嘅Stepwgn 有邊架可以買得過?
因為老虎限制住我買車舊錢,得30k

利申:未甩p,平時有揸van開工。架車主要買黎車屋企人同自己少量工具
Yes 所以你睇下有啲同一model車會分就係 大cc加cvt 細cc加at
121真係太舊
成個系統都OUTDATE

諗起返嚟仲要有咩壞有咩整,真係唔會享受
Rk1要留意recall左食偈油未
如果買RG 睇你要穩定or 慳油
Recall咗就冇問題?
其實我買黎假日用,我諗一星期兩三日左右
2011年Stepwgn RK好似係前期,前期有漏偈油問題,如果唔好彩買中左部漏偈油既,要抬偈,幾萬蚊整, 唔值得,除非上手已經整左,提供證明單據,如果唔係,建議你買stepwgn RK 2012後既尾期,或者noah 70系。

我記得stepwgn前後期最明顯分別好似第三排個頭枕,前期2個,尾期3個,好似係咁。
可以話係
無recall都無安全問題 不過要成日入偈油
不過3萬要買真7人車
有d窄洗
放工睇
可唔可以叫老虎鬆手少少
你泊車養車都比較大開支
車價慳唔到幾多
我都想,早幾日hi花左架116已經俾老虎同屋企人屌
爭啲要cut budget

Alphard 28K 係咪都鬼鬼地?
如果真係得3萬budget要買7人車,無價講,我建議你stepwgn RG好了,無獲氣、係食油少少,如果假日車既話,無咩所謂啦。
架116俾人地定自己果部先
116係私家車定巴士
驚get錯
我d波除非腳制踩到好深 否則都會郁
Vito116 屋企人買黎做工程嘅
但成日爭車用車工具,所以想買架車俾自己,又可以車老虎屋企人同工具
Wow 原來係Vito
其實我都有股衝動想換V260
呢兩部好似樣
不過係你budget既10倍

唔怪之得你俾老虎鬧

一手Vito好似32萬
以前megabox斜對面有展銷店

你部車應該齊晒功能
RG買2000跟AT 就穩陣 2400 cvt黎
RG RK爭左d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞