[ONCE] TWICE討論區(222) 好累好累欸欸欸 日場美場順順利利+ 0528多賢生日快樂!

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
佢連唱歌都冇咩信心
出多次performance project可能會既
agger
佢唔係唱dance pop既style
唔係佢風格既歌寧願唔出
佢唱my guitar 真係好正
就算出一首放團專輯都好
sub unit建議放個主唱
misamo呢個組合我都驚驚地
娜/效/定+多彩子分兩隊都得
效Solo同上年娜Solo情況差唔多
都係銷量應該有一定保證 只係韓國音源比起上年會更冇期望

但暫時睇落似係強勢嘅Concept 係我覺得最適合佢做Solo debut嘅concept 希望到時真係
老實講成績我覺得一定唔會好過家姐
但效值得solo 做到佢想做嘅concept 更加係++++++分
銷量我覺得有可能過
音源點比 POP!最高係Melon 2位
啱啱Wiki睇下先知原來有五個一位咁多
咁有信心
效隊內人氣算中下遊
音源同MV view更加冇得比
娜應該會係隊內solo成績最好
其他成員出solo好難追到佢既成績
我自己冇去諗隊內人氣呢一點 覺得對銷量唔會真係有太大嘅影響 或者話我覺得一年後嘅大盤銷量膨脹會Cover番果25%(?)

見你哋有唔同嘅意見 好好奇到時銷量會係點
我都覺得你睇少咗家姐死忠數同效飯嘅分野
我都係覺得銷量膨脹會Cover到/唔會差好遠
solo一定係唯飯死忠先係主力
團飯未必個個都會買單 可能有啲都係聽吓歌就算
之前韓場同其他人(港台日韓都有)傾過 志效死忠嚟講可能真係團內尾一二
我拎住ssjyp張志效兩日 都冇人肯換
個人估大概賣三十萬至四十萬張度
個人悲觀少少 覺得賣唔到30萬
Misamo 如果玩o榜嗰套50萬咁上下?
30萬應該都勉強可以
40萬真係難啲
反而Ching對Misamo咁樂觀? Hare Hare 都係十幾萬
覺得debut 意義唔同
加上Misamo 線下活動應該更多
大家應該會癲咗咁買
買咗飛下星期睇
我覺得如果再有solo 應該係彩
其他應該唔會有
勉強估嘅話可能 紗 南 瑜
依家好似都係得hi-touch?
但仲有showcase 現場一定有唔少爆碟活動
加埋又會上其他節目 吸引人入坑嘅機會大咗
當然我係用當年candy pop 嘅成績再樂天估計
始終Misamo 飯嘅購買能力真係好撚強
Twice團粉多,雖然唔係個個都會買solo,但加埋唯粉衝銷量,同埋牙效海外人氣都唔差,30萬應該可以嘅
音源就真係要作最壞打算

上次nalo揀啲歌都好好,期待今次hyolo啲歌仲要有埋牙效自己創作,nightmare我已經loop咗好多次
團粉方面我反而係驚啱啱衝完Misamo回唔回得切氣 日專又特別貴
音源就冇得點搞 我覺得志效solo嘅 style唔似會係音源好好
永久保存,擺post頭用四重得唔得
家姐打完歌之後攞好幾個一位
仲記得佢上Bubble多謝溫屎好幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞