[ONCE] TWICE討論區(222) 好累好累欸欸欸 日場美場順順利利+ 0528多賢生日快樂!

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
四肢發達
佢哋大膽啲book東蛋showcase應該都會爆
其實唔會爆上限 只係佢之前抽咗一輪未開彩
所以冇得抽
Also Twice is the only KPOP female group who has entered the attention circle on talent power ranking Japan!

日本國民女團
在女團中鞋碼特別大的女團成員

就是TWICE 娜璉

Namu Weki簡介上寫著娜璉的鞋碼是25.5
但她的身高是160出頭
跟身高比起來腳真的很大

25.5是女團中算是比較大的尺寸
在女生之間也算大

來源: theqoo https://theqoo.net/2818948150

1. 娜璉的手也很大

2. 如果鞋碼是25.5的話那真的很大耶ㅋㅋㅋ

3. 大部分手很大的人腳也會很大... 我就是這樣.. 我164cm,鞋碼是25~25.5,手也很大

4. 哇,我爸的腳就是25.5耶

5. 我是男粉,娜璉的腳比我的還大

6. 總感覺有點心動

7. 我鞋子也穿25.5的... 我和娜璉有共同點了ㅠㅠ

8. 跟身高相比,娜璉的手腳確實比較大,但應該不是25.5吧? 據我所知是24.5~25左右

9. 娜璉的手也很大ㅋㅋㅋㅋ 而且手也很漂亮

10. 原來是這樣啊,那皮鞋的尺寸應該很難找

11. 這個是官方的資料嗎??? Namu Wiki的我覺得不可信

12. 25.5的話真的很難買皮鞋ㅠㅠㅠ 突然產生共鳴了 (在腳的大小方面ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ)

13. 這樣走路不會摔倒吧,好羨慕ㅋ

14. 我是路過的TWICE粉絲,娜璉的腳雖然很大,但感覺沒有到25.5

15. 好羡慕她的手那麼大.. 這樣彈鋼琴很方便

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)

=======================

咩料 大腳都上熱貼?

但如果係真 41鞋碼家姐個身高嚟講都真係幾大
雖然家姐隻手都大
其實家姐都唔算好矮
我身邊本唔少女仔係咁上下
反而好似Sana 咁高仲係230少見啲
所以我紗成日仆親
但牙定唔仆喎
牙定成日運動平衡好
我紗除咗跳舞都冇咩聽過佢話做運動
Sana跑步好快嫁喎
超快 我急步行可能都快過佢
公道講句
牙定未肥之前都冇聽過佢有做運動
都係
但而家又網球又滑雪咁
同埋我記得佢都跑得唔算慢
腳長有優勢
幫其他人執野清潔已經=做運動

上一周idol 阿mo 教做平板

呢幾年有進步了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞