[ONCE] TWICE討論區(222) 好累好累欸欸欸 日場美場順順利利+ 0528多賢生日快樂!

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
賢笑到四萬咁
拍Reels嚟講跳得幾好
真 冇諗到跳得唔錯
再下個solo 係賢/定/彩 ?
有冇人估下
我買以上皆非
我又嚟搞冇獎競猜遊戲

今晚繼續有嘢睇 -
吊住你班溫屎下星期/下個月先有新嘢睇 -
叫你哋儲錢嘅目的已達到 7月先再出
你係咪估係紗
唔會小分隊完再solo呀嘛
效Solo出埋 之後公司會想推咩Solo/Unit我覺得係難估
MISAMO係喺日本活動嘅小分隊 有人再喺韓國Solo出道嘅話都唔係完全冇可能
再出Solo嘅話 我個人覺得紗同彩係比較適合 但紗好似會有個人風格d/氣場勁d

同埋我覺得 係會有幾個成員係唔會想出Solo
momo一定係唔想
我估紗/子會大機會過定/腎
彩我覺得都係偏低
彩我少擔心 Dance-Pop類型嘅歌佢han唔handle到
始終女Solo好難唔揀呢類歌 好難好似N年前個Mel Pro/RTB個solo stage咁揀抒情歌
所以我覺得佢出唔出solo嘅事關乎公司俾佢出咩歌
Dance pop 都唔係佢Han唔handle到嘅問題
係佢都未必想出呢類歌
你見佢嘅type 都真係比較抒情嘅類型
如果公司唔俾佢出佢想做嘅concept
咁我覺得彩唔會話好大意願想solo
如果掉返轉solo完再入小分隊有冇先例?
我覺得娜效彩小分隊會好正
行返Greedy嘅路線
至於下一個solo我覺得瑜彩都可以
其實我覺得都有一定嘅可能性係效Solo完 暫時就唔出Solo住
下年林娜璉Solo cb+團cb+一個Unit debut
如果Unit係兩個人 就娜效都唔會有
三個人 就娜效入面最多入一個
睇下中唔中
好chur但係又好幸福
希望佢地健健康康
其實抒情solo都keep住有嘅
不過通常都係主唱
+1
定多彩子 1/2個 sub unit
覺得佢地冇野心solo
定melody project都冇做過仲so咩lo
子都夠人氣solo既,其他3個唔夠人氣
我連效solo都擔心反應差
定多彩更加
如果彩有solo我會好期待
話晒都係個人風格最強烈既成員
想睇佢自己畫專輯封面
不過人氣問題未必俾機會佢solo
瑜可以但唔知佢意願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞