中國成污染超級大國 分析:經濟下滑只能重走老路

92 回覆
44 Like 3 Dislike
唔岩,中國既工農排放本身就好勁,而家搞限制係會由下而上整死曬d產業
金主黎,唔會屌
環境污染 同經濟差冇關係
公廁冇抽水馬桶 學人上太空, 唔好笑死人
所以都係有問題
似乎sort 左總量再sort gdp 好d
唔係一定係d 非洲窮國霸哂
或者總量中頭十
之後target 係per gdp 要減幾多
之後頭二十減幾多咁
支作為全球第二多gdp嘅強國,以全球第二嘅限制去排碳is ok
而家歐美咪玩環保玩到得返少量高級工業,遲早都被支那食埋
中國就係搞環保搞到D救成本高唒
地球老鼠
習總真係堅
中國經濟仍未走出衰退期
值得關注的是,中國的碳排量增加,卻未能如實反映在中國的經濟表現。
班傻閪成日用少支飲管都打晒飛機,轉頭支国開兩日工已經等於佢幾世飲管污染
所以左膠嘴虛偽嘅地方就係呢度,平時淨係識鳩屌限制人正常生活嘅使用膠產品,但對真正產生二氧化碳,污染地球嘅元兇國家同工廠,把口就乖過隻狗。
無他,正因為屌正常人可以拎到光環,屌國家大企業根本冇人睬佢
其實你邊度見到無人屌國家大企業?
點解唔用愛發電
𠱼嗲u 好似有屌
其他環保L唔見晒
外國有錢, 消費多, 污染自然多
搭飛機去旅行都多幾次啦
食肉都多啲

某國有一半人月入少過1000
自然消費同污染都少啲

某國係衰在環境保護法例, 同貪污
自己都唔理自己國家既環境
只要成本夠低, 經濟gogogo就算
鎖國整到班韮菜窮到燶 人口紅利,廉價勞工咪返黎囉
中國得返黃賭毒一條出路啦
中國金融學者司令周二(16日)對本台指出,官方數據反映通貨膨脹率下跌,產品在市場難以銷售,亦導致工業生產表現疲弱。而疫情後中國經濟仍未走出衰退期,整體表現受第二產業拖累,相信中國政府目前面臨相當大的難關。
司令說:中國如果要靠工業,中國政府現在是束手無策的,只能依靠傳統大水漫灌,搞工業讓經濟上升,只能依靠這種方法讓經濟增長,但由於這個增長動力是有限的,無法抵銷整個中國經濟巨輪嚴重下沉的情況。
冇事就大国 有事除番人頭 冇閪用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞