荃灣海濱廣場全幢放售 鄧成波家族索價12億

276 回覆
128 Like 12 Dislike
職業:兒子

果邊咁缺車位,拆撚左去起停車場賺撚死啦
對面就係墳場

呢個場要有起色,可能要起條冷氣天橋連去荃灣西/海之戀先有d睇頭
donki 銅鑼灣都冇人去
我出價9億佢都話唔賣 個價幾硬
其實海濱區人口真係support 唔到咁多間商場
海灣區有海灣商場 海濱商場 咁少人口邊撐到兩間商場呀
拆左個商場 轉做住宅 新住宅下面起兩三層商場 滿足當區人口所需就夠
儲鬼儲馬,波叔只係死得合時,個波比晒啲仔女受

一直狂買鋪再推高個價,之後再放食差價,再用啲租去還款。一直用6蚊買10蚊野,一個武肺咪水退奶晒野
再跌真係負資產
波叔有錢係因為炒野但炒到好盡, 一封城同中國收水就玩完
後期的工廈hotel雖然時事台成日笑但我見經營唔錯,係成個環境大勢已經唔同
做院舍
個仔受晒
平賣不如出錢起橋啦起咗橋實好多人去
死場黎講海濱算唔算世一 ?
諗多咗啦,嗰度人流日常消費冇可能撐起
上次做喪屍館諗頭幾好,只係呢樣嘢延續唔到落去
直接改建做九展2.0,表演場地可能會R到假日人流,散場叫紅van車客,行過西鐵都係15分鐘
改用途未必咁易批
尤其果度咁近民居

日而家最大可能我覺得係變新田2.0
變晒大陸人鋪頭,跟住一車車購物團咁黎
講起炒場,商場醫生沈永年係一絕

呃9人投資大灣區,買床位鋪一鋪養三代
結果一套養殺清班香港人袋,仲狼過福建佬
聞住臭海食兩餸飯Hello HK
咁大棟攞黎開間外國嗰種full size版ikea可能得嘅連埋倉+泊車嗰隻
乜臭到去海濱架咩 ?
我以前淨係體育館果邊
放上小紅輸 教佢地買
隔離好似係d 火葬場
以前番工有時都會入海濱食lunch,個到d茶記/雜貨舖物價明顯低過出邊,所以都意識到個度係一潭死水
你就手毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞