【新書】美國參議員動容憶述旺角抗爭:從香港示威者身上學識堅強、希望同男子氣概嘅課堂

136 回覆
339 Like 10 Dislike

自咩由,我哋要做乖乖既中國人
當年特登來香港
算係好唔錯
樓主譯得唔錯
佢哋主要戰線就係唱衰、擾亂、極端化討論,將大逆境下嘅香港抗爭貶到一無是處,防止再一次發生社會運動

至於得閒玩膠、移民vs留港、波台vs時事台、廢老vs廢青都只係次要任務

中晒你
考好啲英文去逃亡啦

俾人講中嬲嬲豬?
講中我乜野?唔識薯仔文定唔識走佬扮上人?
講中乜你自己咪quote 左囉
弱鳩智架
似講中你現實廢柴,所以要懶正義煽動人地仔女墊屍底多啲..
講廢你照下鏡問下自己做過咩先啦
繼續幫手推post 啦柒頭
唔好盤我啦,乖乖地走咪算
咪即係無野做過囉
屌咩唔好盤你
講到可以有野盤到出黎咁

你估我真係expect 你答到咩野出黎咩
笑死
咪玩啦師傅,你班友仔啲本性咪最叻出把口推人去死自己鬆,仲睇唔透咩
呢啲post 最好出來開工呃飯食
咁你個本性咪死得把口
你估其他人又睇唔透咩
我本性唔似你地咁高尚,視人地條命如草芥

你咁明踩暗捧自己,我隔住個mon 都feel 到你以為自己高尚喎

乜都無做係旁邊屌人地出去抗爭,仲唔係視人命如草芥係咩
街上果堆槍都冇支就出去擋水炮。。諗起都CLS
唔好咁講受唔起,論高尚同正義真係無辦法望你地項背抗爭就冇野好屌既,最尷尬就係遇上啲得把口跣人送死個類義士啫。
最大聲叫人擋嗰位先賢去左支拿大享清福
你緊係受唔起啦你唔係有一刻以為自己受得起咁無恥下話?

你講果個咁似你既?你咪全程得把口果個囉
你反省左未?
有,我日夜都深切自省緊,點解唔學下你地爭住企上把位,賺光環兼食下血饅
笑死,你地係講緊邊個

我一個普通網民賺過d 乜,做乜用你地

我其實一直問緊你,你係咁講其他人做咩,其他人d 野關我地個對話咩事?
咁我講班民主義士走清光又關你乜事?

不過我都受教了,以後會盡力做咀炮深黃..
條友反對芬蘭瑞典加入北約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞