Cygames 馬娘俾 KONAMI告

175 回覆
71 Like 7 Dislike
咪柒,玩法正正就係最唔同既地方

馬娘

FYK GI

然波暗榮可能都會告埋一份

馬娘

暗榮WP
屌你宜家先講n年前嘅事
當初動畫又未有game畫面又垃圾嘅時候應承都難啦
現時搵到錢有人氣又何來心不甘情不願呀
同埋嗰陣主要都係金子真人同社台2個大佬唔肯啫宜家連社台都ok埋
JRA唔提又唔係咩大問題
你講嘅作品全部都係虛構人物故事
但係馬娘入面d角色係真嘅馬,如果合作咪變相淨會出現d馬主授權嘅馬,對其他無份出現嘅馬唔公平囉
任天堂與 COLOPL 之間因智慧型手機遊戲《白貓 Project》侵害專利所提起的訴訟在今日以雙方達成和解告終,COLOPL 將支付包含專利在內的和解金,而任天堂將撤銷訴訟。
上年年尾中山同大井兩個馬場先同馬娘合作攪function
點會冇同JRA合作?
2018 安田紀念已經响東京競馬場有馬娘展區
到上年年尾都有keep住同唔同馬場攪活動
唔知點解會傳JRA唔妥馬娘
cygames有邊隻game有遊戲性
收嗲啦原神撚
我地連登仔對祖國同大陸畢嬲兩把尺
總之大陸野就係要反
駁唔到就對人唔對事
抄模式,唔一定抄玩法
搵個ip拉埋原作者落場keep住寫故咁玩
抄都有分高手低手
大陸野往往係抄得低手

你話cy照人地玩法copy,但起碼賽馬啲馬娘啲design都係自己諗

我想講大陸驚除咗抄玩法,
係連個角色啲動作都可以抄足(可以google下原神抄nier),係完全唔撚用腦諗

咁俾人屌合情合理
抄都有分高手低手
大陸野往往係抄得低手

你話cy照人地玩法copy,但起碼賽馬啲馬娘啲design都係自己諗

我想講大陸驚除咗抄玩法,
係連個角色啲動作都可以抄足(可以google下原神抄nier),係完全唔撚用腦諗

咁俾人屌合情合理
你話動作
請問啲馬娘有跑得幾創新?
你話design
娘化啲樣野係抄
個故事劇本係抄現實隻馬個賽程
性格係抄現實隻馬啲花邊小故事
人際關係係抄現實隻馬啲同期同對手
外觀係抄現實隻馬 毛色 特徵 騎手件衫啲元素
ui 玩法照搬實況果啲唔再講啦

唔知諗既成份有幾多幾高手呢

果時個個屌原神
已經有人出黎講
咩都話抄
無限推高遊戲界原創條線唔得
玩法 風格 果啲只會越黎越少
只會令到啲廠條路越黎越窄
係唔聽
依家個回力鏢打返落自已鐘意啲game到
隻隻雙標狗就現晒形笑撚死
鳴 你知我係邊個一定唔敢串我
夠膽出黎隻秋
原神連馬娘果種將現實搬入遊戲嘅擬人化都無做喎
佢係成個戰鬥動作直接由nier角抄落自己角色度

雙標果個係你喎
雙標條毛
我都冇話原神冇抄
你最多只可以話我合理化原神抄

我只係話你班友
原神抄就嘈到拆天 日屌夜屌
馬娘抄就 唔係呀 好有心嫁
講左咁多例子 依家就係問你呀
啲馬娘跑姿有咩新花樣呀
馬娘由頭抄到落腳
邊到有你地講既用左心呀
條女畫得岩你地心水就咩都得

利申:我覺得馬娘咁抄都唔係問題
有問題既只係你班笑撚死人既雙標狗
原神抄nier根本得啖笑
果d動作黎黎去去都係咁架啦
唔通你用對腳夾住把大劍黎揮?

咁馬娘d跑步動作同普通人一樣
你會唔會話佢d動作係抄足完全唔撚用腦諗?
大佬,揮刀都唔同方法架
以前夠多online game韓日game都好多類似動作,但都無佢抄到一模一樣
佢真係成串動作連住一模一樣先俾人屌
咁馬娘跑步動作呢?
係咪冇腦成串動作連住一模一樣呀?
收皮啦原神弱智又想spin
而家無人講過馬娘跑步有抄喎
你搵到有人屌佢抄跑步咩?
但原神抄就係人都睇到,連啲停頓位停幾耐都一樣
呢啲咪叫無腦囉

https://twitter.com/Faisaliano/status/1312028824566202368
做乜鳩
有冇抄你唔識自己分要睇有冇其他人講?
馬娘跑步動作同一般人一樣你唔識用自己對眼睇?
要有人帶風向你先識跟?
馬娘仲要乜都抄抄到俾人告

既然你咁鐘意睇風向
原神除左班連登柒頭係抄登度屌
想問下全世界仲有邊度屌緊?
點解冇俾人告既?

不過你要話原神抄咪抄囉
但原神就聽幾年前全世界只有抄登吹得起既風向
馬娘抄到俾人告就冇問題
雙標腦殘到唔知點形容姐

https://twitter.com/HiFightTH/status/1233417817090752512

CY就一定有前科啦架, 馬娘都唔係第一個

投資者最現實
FGO 出嗰陣好多手機驚都抄佢個垃圾卡池㗎
裝備同角色同池仲要抽到好角色嘅機率勁低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞