莫辛納甘狙擊步槍要重出江湖了!!!

111 回覆
85 Like 1 Dislike
唔洗,好多步槍都係 ambidextrous 的。無 ambidextrous 既,零件可以換左手的
冷戰時北約空軍都依然有CAS戰術嘅。俄佬搞咁多年野戰防空,又彈炮合一吹到天下無敵咁,結果打原裝烏克蘭空軍打咗一年都冇一面倒優勢。

西方國家唔俾F-16,主要都係貴。唔計單價高,換機型訓練時間又耐,而且每個國家都冇咁多capacity收一大批機師。搞得嚟不如美國直接搵「退役」機師飛返好過。

俄羅斯火炮數量係有優勢,但彈藥庫存食前蘇聯時期老本都唔見得有幾好。打到今日僱傭兵同正規軍要喺電視前面爭補給,即使你話倉有貨只係冇車運上去,都證明唔投資後勤嘅惡果。
想知慣用手同dominant eye使唔使要同一邊,先可以成為出色嘅狙擊手?
狙擊奸黨惡魔
而家俄羅斯基本上同緊幾十個國家的彈藥打緊,如果一早只得烏克蘭打幾個月一早完左

仲有烏克蘭有ghost of kyiv打死俄羅斯空軍當然冇空中優勢要逼到俄羅斯人爭彈

當然都可能係真的,但係戰爭的嘢聽吓算好啦
基輔之鬼一開始到知道唔可信嘅,唔係二戰咁成個天空都係戰機。出名短腳嘅Mig-29要一個人一日打六架,除非去人哋機場捕住排隊降落嘅戰機先有可能。

烏克蘭政府自己一個月後都話係資訊戰,目的係鼓舞士氣咁。

再退一步,從來俄、烏、西方都知道,單靠烏克蘭自身國防系統根本唔會夠俄羅斯打,反攻莫斯科都係口號嚟啫,打冧咗俄羅斯政府,啲難民先係災難嘅開始。
一個政府一打便放假資訊根本話給你知2家都不可信,所以我2邊都唔信只看結果
咁你可能等幾年後,場仗打完先再參加討論好了
二邊都話係真的嘢先當係真的咪得囉,點使等咁耐
Eliminate 100 USEC from less than 25 meter away while using a Mosin-Nagant with iron sight.

Reward:
Unlock quest “Shooter Born in Russia”
中共只係提供 大疆無人機, 無提供其他武器

有既話俄佬一早拎出來用
其實識用既話 豬肉刀 都可以殺人

槍上到戰場係亂開,命中率好低
戰術先係最重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞