莫辛納甘狙擊步槍要重出江湖了!!!

111 回覆
85 Like 1 Dislike
ping~
scav300m無鏡一槍爆你頭

mosin用嘅7.62×54mmR 1891年已經開始用緊

在蘇聯時期,7.62×54R槍彈的生產工藝又得到多次改良,比如基本淘汰銅殼和銅被甲改為覆銅鋼材質、開發主要用於重機槍的重彈等。包括SVT-40在內的許多俄國系統的槍械,以及直至今日的PK通用機槍和SVD、SV98等狙擊步槍都仍然在使用這款子彈。

汁: 維基
芬蘭白色死神都係用 無鏡 M28/30
俄佬節節敗退到美國要問韓國借50萬彈,差唔多啦
當大圍食緊白飯嘅嘅時候你嗌個米粉咪好麻煩。

係platoon level 平時都係全部545就算,話哂都infantry platoon,而家變左各入一半,仲要個Platoon Sargent 同你計消耗,再問上級拎半車半車?

company level 都要重武器連先可能用到

你平時睇唔少Combat cam啲AK堆到一地都係,人手三四支都廢事reload

雙方陣地不停易手,你要Tactical acquire 有幾難
你話要支有哂optic嘅全新AK12就話啫
點解而家俄羅斯不停用緊以前嘅嘢,但係好似打極都唔完咁樣。其實會唔會私底下佢哋可以用大陸提供嘅武器
把嘢無諗過打烏軍,純粹畀蛾佬自殺用。夠架啦
同埋畀把好嘅炮班炮灰陣間反cup 咪仆街。緊係畀把垃圾你算啦
咁佢係日日都節節敗退嘛
連瓦格納集團都咁講
之後好sad, 俾架坦克一炮死無全屍
達朝
黃絲自hi咁認真做乜
Jager 啲濕鳩任
Squad level 都會配支pk 都係用7.62 54R 就算SVD都係用佢所以點都會有配給

反而7.62x39 喺戰場上冇咁普遍
Parker get down
有槍俾你用仲想點?
7.62x39 庫存仲多
話就話轉哂74/74M 口徑轉埋5.45x39,蘇聯解體之後俄佬倒賣/保養不善咗幾多邊個知
退而求其次,舊口徑佢哋自己都仲有堆陳年AKM (真正嘅蘇製AK47其實好少,用冇耐,軍隊就升呢列裝AKM) , RPD 用得。民兵三線部隊就仲有半自動SKS都兼用得
今時今日新設計嘅槍絕大多數左右撇子兼用,甚至唔駛更換左右部件直接用(如G36, FAMAS)
新一代狙擊如MSR, SRS之類都模組化哂,安裝時轉換左手拉嘅bolt就得
好揪心
邊祈禱邊打
點槍把連狙先用得下
GAME錢把PSG-1 開鏡慢過龜
140>PSG
發現連仔
呢一幕證明炸彈贏sniper
左撇子都係處於劣勢,如果喺戰場上面執到其他槍都唔係即刻用得,好蝕底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞