Dear Jane 江門開演唱會咁大件事無人講?

384 回覆
508 Like 67 Dislike
呢個要, 無論番唔番黎香港

雖然衰在重要時刻唔識靜
認真去講
無論濕9moment 又好
rubberband又好,什至callstar都好
佢地返大陸搵食我一直唔覺得有問題
你地連登當時捧左隊咁既垃圾霸晒成個
香港既廣告,娛樂產業,你地養佢地?
佢地無收入,咁問邊個拎

就單單睇rubberband,佢講左真說話
出黎都要出黎道歉,咁我地又有幾支持佢地
比我係rubberband見到黃只係得把口話撐
佢自己都心淡

反而果班連登有份捧出黎既垃圾,無論做咩都係無錯
唔好比我睇死到時班垃圾上到去大陸又轉口風
定係依家連登仔以為band就唔應該食人間煙火
咁佢地唔洗食飯?

你地有份做成佢地上去
香港人養到佢地洗乜返去搵食?
佢地又唔可以好似以前咁殺到去東南亞

我走時,差唔多成個香港既娛樂產業都俾班垃圾霸住
咁佢地有咩出路?
上去搵錢真係冇問題,

普遍大眾要求只係唔好好似千華咁柒

現實冇人鬥黃捉呢樣果樣
食住黃店都會見到有人係度禁淘寶
我支持佢地上去
留返班垃圾mirror比留港撚玩
我都未睇過香港接近9成既野都比班垃圾拎晒
我估最大既造星廠英皇都估計唔到
亲珍手足
無理由只有我看到
想幫supper平反
珍兒
要有捲舌音

樂隊Supper Moment去年因為上無綫《開心大綜藝》受網民批評,不過他們繼續我行我素,選擇做無綫選秀節目《聲夢JUNIOR》導師。今年香港回歸25周年,Supper Moment特意創作《共創新篇》作為獻禮歌曲,再度引起網民討論。

早年的Supper Moment,如許多搖滾樂隊一樣,予人熱血、敢言的感覺,歌曲除了談夢想、生活,也會觸及社會層面,2012年反國教運動,他們更曾現身集會唱出改編作《Wake Up City》。不過隨著知名度上升,Supper Moment變得相對低調,去年他們因為參加無綫《開心大綜藝》被批「搖滾叛徒」。後來4子拍片回應指控,說「做音樂真係要錢」,他們有自由做自己喜歡的音樂,又指時間會證明一切。

自由做音樂的Supper Moment,近月在內地多個城市展開巡演,大受當地觀眾歡迎。為慶祝香港回歸25周年,Supper Moment更親自作曲,和著名填詞人劉卓輝合作推出《共創新篇》,指希望透過這首歌,為遇到困難的人打氣,讓更多年輕人參與粵港澳大灣區建設。

據知《共創新篇》MV在廣州的酒店天台拍攝,Supper Moment唱起新歌時,如當年唱《無盡》一樣咁熱血。Supper Moment表示未來將投放更多時間在大灣區發展,為不同地區歌迷帶來更多精彩音樂。「時間會證明一切」,可能是證明了Supper Moment懂得把眼光放遠,在大灣區舞台發光發亮吧!
DJ幾時變咗黃
咪就係俾班弱智黃絲鬥死咗,當時佢地俾人屈藍捧dear jane我真係百思不得其解,人地去埋遊行都屈藍
真係藍果班例如mirror就視而不見
做咩都當睇唔到
我睇下隊如果會上大陸既我估係rubberband或者callstar
搵錢好過
華納都叫屎咁咸球點算好
姜迫都「年輕怎麼就是錯」「嚇怕了難捱時不撤不退 集氣再爭取」
鏡有負面嘢時夠有大量PR上水洗白啦
只要未去到上支那電視台講奶支野都未會有事
Rb唔會啦,as long as 班黃絲咪撚再搞鳩佢地,泥鯭係自己facebook講句野都變十惡不赦咁。
題外話香港做band冇副業真係搞唔掂,kolor咁就個個有正職先捱到依加
明明全世界娛樂圈同樂壇都有盲目haters同fans,根本啲爭坳只係無聊花生話題

係咪而家香港太多野唔講得,就係啲無聊又安全嘅位盡情發洩?

你估班人真係唔知自己係投射緊係屈黃屈藍咩
不過洗濕左個頭屈大左
又要保住自己個黃屍貞節牌坊,又要做雞睇藍屍野
唯有夾硬柒落去死屈
講到尾而家已經唔係因為立場而批鬥
係掉返轉鐘意/唔鍾意邊個就同佢油相應顏色再撐/反
黃藍淪為私心屌人工具者,扮咩大義
唔屎又比佢北上?唔屎又養emo樣姊妹同含撚byejack?唔屎又簽zepecial 比佢玩微博痴蝗家爾?
只不過係冇英皇同環球咁極端咁解
不過都怪唔到佢哋,香港人咁柒邊養得起佢哋
講真,喺香港做歌嘅,自己做公司或者做獨立歌手,香港人都唔睇唔多理
偶像派嘅,跟大公司嘅又衝埋去睇,做過啲咩又唔理
近排雞容又開show喇,睇吓又有幾多個人俾錢養英蝗
姜壽嗰個真定假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞