Dear Jane 江門開演唱會咁大件事無人講?

384 回覆
508 Like 67 Dislike
黃圈最大冤案
點解要喺江門唱廣東歌,係咪搞GD
當年個句口水歌「亂流下平安」柒到On99,但好多追隨偽人嘅傻登仔吹奏佢哋係黃
2023都過左一半啦大佬 悶唔悶
仲有「本土文化人」呢
咁銀行修理員會唔會出河蟹版?
Tonick
Nowhereboys
No Where Boy都算暗黃?無出過聲wor
好彩不嬲對佢地感覺麻麻
唔止M 記喇
今年央企中國人壽都係搵dear jane 就知咩事
正,黃絲們快沖上江門睇
一起唱銀河修理員
江門開大
【我 __ __ 政治系列】
又出事。本地樂隊 Dear Jane 2014年10月15日叱吒903訪問,表示:「原來香港做樂隊要講政治架喎,我而家先知…(狂笑)」

其實樂隊唱politics已經係我阿媽都未出世既年代既事。John Lennon 隊"Plastic Ono Band" 其中一隻single "Give Peace a Chance" 開創band sound唱政治歌先河,之後經典 "Imagine" 唔洗講啦,講到好似全世界得香港樂隊先唱政治歌,大佬你係咪玩音樂架?我呢啲三姑六婆都識少少野啦。

其他外國例子唔講啦,彼彼皆是,香港表表者有Beyond,1990年曼德拉坐完27年半政治獄,家駒就寫左《光輝歲月》歌頌佢,紀錄佢呢場膚色鬥爭;達明一派政治歌又係大把;近既有RubberBand《睜開眼》等等,再近啲又有Kolor、Supper Moment……

OK,唔係話你一定要唱,咁你唔唱你又話自己係rock band呀?又係度嗌rock n' roll 呀?定係你定位係「Sun Boyz系」偶像男子組合呀?睇你四個個貓樣又唔似係喎。唔知呢隊野想點。
supper moment 真係行得太前

親愛的珍依家咩水都可以食曬 就憑d mk pop
一定上
大陸大把人聽佢
Emo牙妹係古生簽
當年Supper撐到出哂面都俾人屈
明明當年係連登仔帶風向話濕爬係藍
然後先會出現濕爬沉唔住氣拍咗段憨鳩片
但係而家一講起濕爬
連登仔就話係因為濕爬衰公關先會俾人憎
個個倒果為因

濕爬條片憨鳩係一回事
但係設身處地咁諗
明明都暗撐到算係出哂面
但係都係俾人屈藍
俾著正常人都嬲啦
但21年仲幫tvb唱劇集歌
濕爬衰公關,就係衰在無連登打手
你有無睇段片,佢地唔係屌人屈藍,係屌人唔明做音樂都要錢,搵錢有咩錯
多謝 宣傳thx ~
Btw 唔止一站 多多支持!
屈你老母臭閪
佢之後做過咩又睇唔到呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞