玩爛了!KOL日夜宣傳IB(盈透)爽換外幣,搞到用戶被IB封殺,出唔到金

136 回覆
81 Like 9 Dislike
ib唔想人入錢再出錢抽唔到手續費又要搵班友做出錢對資料麻鬼煩
你唔鍾意佢可以連標題都唔睇,但如果淨係睇標題又get錯意思,仲要當事實咁話俾其他人知,咁咪蠢囉。
所以就吞咗你舊錢唔比返你?
定係焗你轉返原本個貨幣先出得
做完定期轉走一舊數嗰啲多數唔攪你
如果問起 同佢講新資金優惠
最多只係問你拎定期單 唔洗驚
世柒要睇架 佢講乜調轉睇反手 8成時間保無死人
以FI角度 一堆人塞錢入黎做FX
就算佢收得平 只要量夠大都會有錢賺
(唔講 saving夠唔夠做咁多FX 既問題)

問題係咁多個客都 入錢>>FX>>轉走
10,000人裏面可能全部都良民 唔係洗黑錢
但係IA/Auditor/SFC求其抽起問一個客
一開file快既玩兩三年 耐既就五六年

更加唔好彩 萬中抽一中一個case解釋唔到
隨時罰到億億聲 所以更加唔會搏
(reference 自己google大貓早幾年發生過咩事)
即係結論係而家用IB 唱錢有機會比人鎖
有機會比佢地吞埋舊錢?
其實買外滙一向係投資一種來 你估你買完一定唔會蝕咩 唔明有咩問題 不過我相信係個別例子來

可能條友個transition record唔 clean
而家講緊唔理賺定蝕都有機會成舊錢俾人扣起咗喎,咁都無問題?
有無人知道事主最後點贖返舊錢返黎?
無detail 無得咁講 你唔知佢之前做過咩

無可能用特例來講全部 ,不嬲外滙都係一種投資產品

特別你買得多 唔同唱錢
你問過填海華未?
唔知

得香港人呢幾年咁熱衷換外幣

外國人點會一窩峰走去換外幣
我只知佢日日推薦人開IB換外幣,而家搞爛左個場
你可以試下,試完請彙報可以嗎?

根本佢覺得賺唔到你錢所以玩鳩你

AML只係笑話,你望下華為,一樣有龍頭大銀行幫手搞伊朗錢銀往來就知。
唔睇,唔中計

最撚憎D youtuber拍埋D垃圾
即係你入舊錢落去咩都唔做已經有風險?
建議立即去SFC SEC Finra投訴 搞到IB執咗就應該冇曬問題
只入不出就應該無問題既
純粹覺得喺fb看圖作文好好笑
佢淨係唔俾你withdraw 你冇deposit 過既currency姐
你咩currency 入黎,咪要拎返咩currency走
IB開戶好撚麻煩同ON9
唔小心禁多個額外賬戶又唔俾取消,仲強制將你登出,
入晒錢同填晒資料又會出封電腦EMAIL叫你入資料,又唔講差D咩
又要係咁等佢批
呢間野不嬲都唔User friendly

所以Futu先可以彈得起搶晒個市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞