嚴選三十大香港娛樂圈專一好男人

743 回覆
920 Like 41 Dislike
果然
30)黃浩然(劍雄)

黃浩然是圈中出了名的愛妻號,他與形象指導太太莫家嘉(KaKa)因拍攝電影《新紮師妹》結緣,結婚17年仍恩愛如昔。太太莫家嘉曾在接受訪問時透露,電影開拍前一年,她的舅父已有意作媒人介紹雙方認識,惟兩人均認為相睇太肉酸而婉拒好意;電影開拍後,莫家嘉對黃浩然並沒有太大興趣,不過經過相處後,發現彼此臭味相投,所以才決定展開戀情。

黃浩然無論工作有多繁忙,一定會抽時間陪伴家人,閒時更送上驚喜冧愛妻。例如情人節及元宵節,黃浩然出Post放閃,向太太公開示愛:「16周年、情人節、元宵節快樂!珍惜和你走過的每一天,我愛你!」

另外,黃浩然太太的背景亦是大眾談論的焦點。莫家嘉是億元身家馬主莫英儒千金,外父是多家企業的董事長,地位顯赫,除了居住在市值過億元的別墅九龍塘獨立房,更擁有多台豪華名車。黃浩然婚後即刻榮升駙馬爺,更入住外父名下千萬豪宅,生活舒適寫意,一家四口非常幸福。
重口味男人系列 希哥同nelnel 安紅
好感人佢真心好愛太太
遺珠

洪卓立(立立)

湯怡洪卓立曾被喻為圈中金童玉女,2018年11月二人共同網上宣布分手,結束11年情。洪卓立曾坦言自己入行十年最大的成就就是認識到湯怡:「人地會問我工作十年有咩得著,我唔覺自己曾經有咩成就,最大嘅就係認識我女朋友。」

洪卓立是個非常維護女朋友的男人,他入行不久便與同公司的湯怡撻著,自此處處維護舊愛,兩人拍拖期間,有傳湯怡因貪錢怒飛立立,男方即時開火還擊:「出面個個話佢,我頂唔順一個二個覺得比我更了解佢,連老闆 (楊受成) 都話我夠薑!」而其後又有傳湯怡被人問價,再次激嬲立立:「嗰個人誤會湯小姐職業,所以我將件事公開,原來公司事後都有打返去比問價呢個人,不過電話唔通。」

洪卓立也是個相當浪漫的人,除了創作歌給當時的女友湯怡,還曾經在湯怡生日時,於她工作場地探她班,更即興的當晚就帶她去倫敦旅行,因倫敦是湯怡一直都想去的地方,所以也大為感動。即使與湯怡分手多年,但是湯怡一發佈結婚的消失,他也非常大方的馬上在湯怡及其老公的IG留言送上祝福:「恭喜恭喜 身體健康!幸福快樂!」
鷲哥鷲嫂不得不提“孽殺”
夫妻檔演三級片
竟然冇李克勤
遺珠

魏浚笙(Jeffrey)

Jeffrey除了外表俊俏,更是深情專一的好男人。Jeffrey與比他大4年的女友陳芷欣(Evelyn)拍拖7年,他指當初是被女友的內涵吸引,而且是一見鍾情,他大讚:「覺得佢好叻,出口成文,用成語溝通,嗰時諗佢係咪老師,教中文。」又謂自己花了兩個月時間才追到Evelyn。而由於兩人年紀有差距,這對姊弟戀花了逾半年才逐漸穩定。Jeffrey又為了拉近雙方之間的距離,經常都會提醒自己要努力上進,彼此坦誠相對,任何事都與Evelyn商量。

Jeffrey從一開始已大方認愛,表示不擔心公開戀情會影響事業,更謂當初未曾想過會入行,因此從沒打算要避忌,又霸氣地指:「就算避忌都冇用,大家都一定知。而且要對另一半有承諾,冇人想做另一半要做到匿匿埋埋。身為一個男人,要公開同保護。」而女友更是Jeffrey的經理人,兩人亦會不時以情侶檔身份工作、接拍廣告。

Jeffrey與女友拍拖多年,甜蜜無比,早已認定女友為終身伴侶,更坦言渴望結婚:「一直都想結婚,我想喺佢30歲前結婚,但佢覺得好早,佢唔想咁快,希望我做好工作先。」Jeffrey連求婚亦已有計劃:「我諗過要做到好驚喜,去外國拍紀錄片,睇返會好開心,但婚禮就唔會大搞,應該係屋企人、相熟朋友食飯就算,但求婚嗰啲就要浪漫啲。」
個仔條髮線
呢個係側田嚟
遺珠

ERROR肥仔

ERROR肥仔梁業和初戀女友阿芬拍拖8年,兩人興趣相同,而且肥仔也不避嫌在鏡頭前曬恩愛,令不少觀眾都給予祝福。去年5月女方突宣布二人因了解而分手,肥仔當時指即使暫時未能走下去,但會繼續支持對方;不過今年6月肥仔就被影到與阿芬復合及一同觀看岑寧兒音樂會,可謂相當長情專一。

肥仔亦係乖乖仔一名,去年擔任陳志雲網上節目《Stephen.傾》嘉賓,提到父母忍唔住爆喊。肥仔感慨人愈大愈發覺親情重要,對自己仍未能掙到錢養家感愧疚,覺得對父母做得唔夠好,又指好多時因工作太忙而發媽媽脾氣,藉鏡頭向媽媽講對唔住。肥仔更指,自己會努力乖乖掙錢,與父母旅行是係現時目標之一:「可能未必好叻賺好多錢,想帶佢哋一齊去玩、去旅行,我想做多少少,令佢哋安享晚年。」
兩個女好靚
遺珠

Tyson Yoshi(泰臣耀西)

現年28歲Tyson Yoshi在4年前為女友寫出《Christy》一曲大受歡迎,雖然Tyson外表走壞男孩風格,但其實佢非常專一,兩人拍拖4年至今非常甜蜜,而女方都受到品牌青睞,不時有廣告邀約。

Tyson Yoshi 與 Christy 相識 11 年,戀愛5年。當年在一起的契機源於 Tyson Yoshi 的一次家族旅行,他在旅程感到無聊時與 Christy 聊天說話,並約定對方要在他回港時接機,其後兩人便開始約會。Tyson Yoshi 亦經常在媒體面前大讚 Christy 是個溫柔、有耐性的女生,能夠很好地處理自己的情緒,更能讓他真實地做自己。Tyson Yoshi 更說在 30 歲前會與Christy 步入婚姻,並計劃生小朋友。

Christy曾被網民指外貌一般,更形容佢係「靚版馬蹄露」,當Tyson Yoshi獲悉女友被公開批評後相當生氣,更在IG開直播評論事件,當中他連環爆粗,仲要不斷飲水降火,對於女友外貌被批,他直言:「咁點呀,我鍾意呀!出名就要被人『鬧』?」佢又指自己能夠理解「人紅是非多」道理,但作為一個男朋友就要發聲,「你試吓行行吓街、拖拖吓手,突然有個幪面人話你外表差、之後有一大班唔知喺邊條巷走出來嘅人,叫你企喺度,辯論你個樣好唔好睇... 睬你都傻啦,現實生活可以直接走!」
無比人捉到踢爆咪好男人
比人捉到踢爆咪渣男
今次點撚樣有韓紅?
其實佢條女幾靚
鄧兆尊-對每一位老婆都好專一
「一生都沒有近視的胡楓,當然冇跌眼鏡」
咁佢副眼鏡係咩事

「亡妻因病去世」
而家啲記者咩事 病句都可以照出街
學友老婆同老鼠安拍過親熱戲
連到喇
仲有天若有情
好撚嘢噉都插到韓紅入嚟
年紀都唔細
有心都冇力啦
一見鐘情 呢啲真係真愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞