[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Geats 34 , 王樣戰隊 10

276 回覆
2 Like 3 Dislike
DCD同KABUTO兩套係經典(爛果方面)
就算新平成同令和我都覺得無人超越到佢地(Revice頂盡同kabuto同級)
可唔可以簡單講下Kabuto係點爛,個陣時太細個,淨係記得每次出rider kick都好型,地獄兄弟同第一次變Hyper form救Gattack,其他都冇乜印象
黑暗料理比賽?矢車崩壞?蜻蜓失蹤?紅鞋子系統冇下文?
神代劍出場好有型,以為係氣場可以同天道平起平坐既角色
結果做左幾十集弱智仔派膠,最後幾集先回收返佢worm既身份收個好尾
矢車闇墮完見到間宮麗奈又精蟲上腦想溝,然後一堆勁膠既劇情(間宮變返worm一野打飛矢車,矢車最後十足十火箭兵團果類動畫反派咁搵返影山話我地都係啱喺黑暗生活嗚嗚嗚)

蜻蜓失蹤就大人既理由啦(去左拍the next)
佢出場既劇情都算係正正常常(化妝比賽),但其實個角色對主線可有可無

而家大家成日笑無敵櫻
不如諗下當年gatack係比人叫戰神
結果表現係喺自己既處刑bgm入面比人打爆
gatack死打爛打做坦打極唔死
同無敵櫻誇下海口上秒講自己無敵下秒被打到pk
雖然兩個都係比人打但高下立見啦
為左比天道show hyper clock up時光倒流所以佢tv同劇場版都死左次
仲有比乃木怜治用人間體一套連技打爆masked form
堂堂男二搞成咁
未咁早The Next
嗰時好似係要做舞台劇
冇計 套裝勁但個使用者廢都冇撚用
Kabuto 數值低過gatack
但因為使用者太屈機 變左成套野最強
Kabuto 的爛就係一套正經的劇突然間暴太郎化。敏鬼的集數睇得出佢完全唔想理主線,但問題kabuto 本身都幾多野需要解釋,搞到最後唔夠時間,好多野要靠觀眾腦補。
有一集無情情一腳踢飛矢車

呢集真係on9到地獄三兄弟
搵本人插屎眼變武器,再比decade哥虐打
唔小心自己整咗
https://youtu.be/Qxc9ce1bgKU

未得閑睇
但真係唔好參考暴太郎
個紅戰士已經學左佢咁笑
界人個髮型成個Stacy咁
店長頭
基拉嘅劣質演技
成套decade唔係白倉搞事,炒咗會川昇搵米村番嚟接手,睇番個原設同同人劇本,山寨世界行落去都唔係太大問題
Delta,梅花
fake圖啦睇個造型就知係Fourze cap出黎
再者佢隻手同腰帶都好明顯P圖痕跡喎 一睇光影同連接位就知
原圖係到
https://villains.fandom.com/wiki/Kouhei_Hayami?file=Kouhei+Hayami+2.jpg
紫王都學咗紫鯊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞