[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Geats 34 , 王樣戰隊 10

276 回覆
2 Like 3 Dislike

Is套自編自演舞台劇,有1000%份
瘦身男女?

依幕真係睇到痴撚線

知佢地好似同時間喺嗰個地方拍mv,可能好歡樂抽離唔到。

但都唔使個個笑到四萬咁口下成班精神病人玩泥沙咁

本身劇情上saber=revice,越岀得多外傳/劇場版,revice嗰排名就越低Saber都係衰開頭,後面中規中矩;屌佢老尾revice越後越柒
見依度有人覺得套嘢ok我真係眼都突埋出黎
係咪只要所有嘢包裝到係笑片,搞笑,惡搞就ok
Revice本篇已經寫得柒,出嘅spin off全部都係垃圾過垃圾屎
真係好撚可惜,去到門田退場前其實revice真係好好睇
可能真係子供向嘅關係,唔可以寫得太dark
有啲情節我覺得可以再玩大啲
如果當年佢玩到變色龍殺埋五十嵐老母再扮成佢,
等變色龍依個角色唔洗咁快玩完,已經可以好好睇。
可能本身佢地對revice既觀感係比較好好似我對saber造型係好鐘情,所以除左覺得開頭幾集又散又亂,整體我覺得差唔多不過日本好多人唔鐘意

門田一跌落山崖,revice就跟住跌落去

成套revice我覺得幾正既真係得門田 同 博士,其他角色啲性格好撚矛盾五十嵐三兄妹真係

我覺得revice可以賣情懷既因為私底下佢地真係幾fd咁
佢出左三套寫真,呢一套真係最癲
V-cinext 同TTFC 配信風格同預算都差好遠
V-cinext 係認真續作後日譚

基本上revice mystery > girl remix > Juuga vs olteca都係同一個系列,個tone係一樣,都係前輩回歸,融入revice故事,做下互動咁

姐係你唔會屌腦殘DVD唔合理,final stage叫觀眾打氣好on9咁

定位都完全唔同

同類型既TTFC spin-off有榴槤古列頓,Brain,saber x ghost , birth x 誕生,brave野獸小隊,1000% x genm
其實真係套套都係咁,冇乜內容,留下啲似是而非既伏線
輕輕鬆鬆派下膠,係演員回歸又加啲fan service 下

係唔明你哋點要求套野,睇左咁多年都唔知東映點做定位?
Revice啲三部係同類型既spin off都算做得好,睇得好舒服
如果係同saber x ghost同一類型既話,我收返juuga外傳唔好睇既言論

因為saber x ghost嗰套我睇完預告直頭連睇都廢事ghost真係惡夢

punkjack返黎啦,雖然可能得人間體
1000%愈嚟愈脹
10000%都就到
被詛咒既35話
係喎
Saber個鬍鬚佬算唔算
起碼saber外傳正常睇得過先
Revice真係同時王一樣
期望越大失望越大
你唔講都唔記得時王。

本身覺得ghost算係最差,你講起時王就難分高下
時王點輸呀大佬 一手好牌打到咁
仲要啲皮套柒過Ghost
咁又係時王三階,仲有geiz maj柒到飛天
其實最伏拉打應該係Decade
屌你老母Ending都冇
正 wor
仲正過門田同大二外傳
不嬲最鍾意博士同章魚 oppa 依兩個癡佬
佢哋玩得越開心越好

男主柒
樣柒
故事柒
連想屌佢爛尾都唔得
第 6 張 cls
對波仔

射屏射落佢背脊 perfect
劇情垃圾 仲要最終話播假預告呃人入去睇劇場版
但劇場版又垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞