美股認真討論區 MMMCCXL

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
廢老講日本未來3 4 50年is a joke
d人垃圾根本無未來
一個tiktok搞掂你起哂底
軟硬侵略好快回歸中國
咁多位巴打,想請問收到form 1042-s應該要做啲乜?

今年第一次收呢張form,唔係好識睇

好似係收咗3蚊美金interest

張1042-s係咪用嚟香港報稅用?
日本呢個國家真係好難搞
後生躺平唔生
廢老只會愈來愈多
Pension fund 同個醫保遲早爆
食老本食唔食到多40年
我睇唔會
20年應該得
人口好快穿1億
應該係買完野派息扣左稅所以通知你?
牙納最近對日本好好火氣咁
アルバイトをしている大学生の平均月収(手取り)は6万1000円と、前年より5500円増えていることが、マイナビ(東京都千代田区)の調査で分かった。

東京打份part time都係得4000蚊一個月
點生存
份form有頁summary有個column話federal tax withheld 係-0-,即係應該冇扣至稅?

上面有income code 01, chapter 3 exemption code 05同chapter 4 exemption code 15

佢有冇叫你填表格寄返比佢?
冇就咪理
做牛雞
https://health.gvm.com.tw/article/100258
其實佢撐得幾耐 反而依家比鄰居超越(少子化)
佢老婆日本人
巴打玩咁耐美股都未收過form 1042-s?

關唔關用邊間security agent事?

我個friend用牛牛都好似冇收過1042-s
咩新聞都睇吓
又冇喎
不過前年買過一次sco
兩星期前寄信比我通知有呢單交易
我指牙飯
佢個名都有講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞