(宏研電腦維修黑店),呢絛i.i頁係唔識整電腦,偷換你零件,再用二手零件當新買俾你。

135 回覆
151 Like 2 Dislike
支持樓主搞大佢
你果陣係call佢上門整?咁不如一得閒就call佢去南丫島整機
都好喎,但就要大家幫忙,唔洗太遠,條I.i 唔肯去,元朗村,柴灣, 廣源邨, 總之要 坐完地鐵再轉車嗰啲就做正
Google, 揾到。佢我270蚊
一定,到時會分享條I.i 罪行同樣貌。
去電腦鋪唯一選擇a shop
其實都唔係
主要一完多一隻火牛
Display card
多數係拆晒所有野一件件加上去
多數ram

其實香港整電腦好多呃人
底板香港一般只是爆電容幫到你整
晶片等香港無乜幾多會焊機裝拆到
拿拿拿,電話實名wo,咪同我講搵唔到人
似收返大陸整
我整人工都500基本。

不過太麻煩唔攪了。

唔識整機。 一係買廠一係laptop 一係有fd

砌機自己唔識software hardware,唔學等於玩自己。

整機拆人件直頭攪錯。尼d敗類。 報警未必理你。 都要報左有報案紙。

都係
廠機唔該加保養。 到期就換個部。
底板有保去保冇保換過塊啦仲換晶片
人工費同粒chips =買過塊新啦
除非你攻頂model 貴過粒u 個種架姐
以notebook 黎講
直接淘底板
總有人真係想整返同一部機唔重裝windows
拎返data

我自己朋友都試過notebook交比鋪整
跟本無整過放在鋪擺一個月仲要收檢查費$500
結果問Epc師兄介紹去華強整
兩日整返著

枱機底板
未過保用佢都唔會同你整
A字大牌五年保用到三年我壞keyboard 插
未過保用又唔整又無得換
明既明既
去等坐監
咁恐怖
幫忙po, 等呢個人受到應得懲罰。
香港地所謂整電腦舖大部分都係黑店,係差在呃你多定少。但通常搵得呢d舖整9成9都係對硬件乜都唔識on99果d人,所以舖頭好大誘因去昆人,見呃你一兩件parts順利,知你真係係on9, 就自然會食住上。
對呀,自己學下摸下,同累積多diagnostic 經驗。
報海關有曬證據, 我律師話告到
細個唔識野,都係普通拎去打機
有時開唔到機
老豆拎去電腦鋪整,每次整完,過多排又係唔得

而家識多少少,其實9成都係清塵、插返電線就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞