(宏研電腦維修黑店),呢絛i.i頁係唔識整電腦,偷換你零件,再用二手零件當新買俾你。

135 回覆
151 Like 2 Dislike
(宏研電腦維修黑店) 小心,小心,小心 呢間上門電腦維修黑店,
佢唔識整電腦,上到黎摸幾下就話要收翻廠先整到,當時信佢俾佢收走。

我電腦有問題入不到系統(本人係廠機)windows10

拿去維修他話一小時後回覆我,之後等咗5日先覆

絛i.i : 你電腦底板cpu同M.2SSD有問題,你換嗎

我 : 換幾多錢

條i.i : 有二手有全新 全新有一年保養
二手$1800 全新$3800
另加維修費$270
我 : 無問題,但我要回舊底板,幫我安裝window10(用我廠機key)

絛i.i : 無問題完成後打電話給你

約1小時後他打來話我電腦火牛都有問題

條i..i: 唔好意思你火牛燒了 要加多$550

我 : 你點解唔檢查清楚,買部新機冇咁嬲,一開始我部機入唔到系統,重裝系統就可以解決,到你手壞咁多嘢,你識唔識整電腦㗎。上網查過原來你唔識整,專呃人,https://lihkg.com/thread/2992562/page/1

條i.i: 唔好意思頭先唔記得 sorry

條i.i : 火牛 $550 合共:$4350

我 : 唔好意思唔維修,你送翻過黎。

條i.i : 唔維修檢查費$270+試零件檢查費$230 合共$500

我:已經好撚嬲,忍住佢,等佢送翻部機俾我。
等咗3日仲未送翻過黎,又唔聽電話,又話忙,,我話過黎你鋪頭攞,原來係i.i冇鋪頭,頂。今次真係做咗老襯。
條死i.i打俾黎.話係樓下要睇住部車.叫我準備$500落黎攞機。
部機翻到手,完全開唔到機,搬咗去附近電腦鋪,話冇咗粒i7-10700 同你M.2SSD壞咗,張M.2SSD俾佢換走埋。真係好黑一間宏研電腦黑店。仲要俾佢收$500,

打俾佢唔聽電話,電話:69979728 宏研電腦維修黑店,我已報警同報海關。你準備等坐監。
a shop
一定
零件都比佢拆走埋喎幾好態度都冇用啦Ching係黑店店主?
我唔好彩, 遇到佢心情唔好,所以想劏我
根本就係想劏人,佢睇你識唔識電腦,唔識就黎料。
佢真係冇料。
咁啱佢放過你。
唔搵法奧抵撚死
iiiiiiiii
支持樓主,呢啲仆街直頭偷完仲要拎錢
po上黎,就係俾人知道呢間【宏研電腦黑店】有幾黑,小心中伏。
其實問啲識電腦嘅朋友好過去啲街鋪
啲街鋪全部都係黑店
香港果d係有咩壞就換咩 真係專呃唔識電腦嘅人,支那果d部分係同你焊番好張卡
屌你老母檢查費都500
成粒CPU 拆撚走
就係, 為咗想攞返部電腦,先忍住9去。 佢古惑呀叫我落黎攞機,之後 連電話都唔聽。
當我 弱智, 咁明顯,明偷嘢, 刑事黎,已報海關。
到底你係作故仔定係宣傳間店 ?
你以前咪搵過佢地話佢黑店
而家又 ? ? ? ?

睇唔透你
幫推 中過伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞