Assetto Corsa 首都高, 大帽山 Pure 0.165, CSP 0.1.80 P115 測試

110 回覆
20 Like 1 Dislike
自從入左隻 T300RS GT 之後就好認真咁去搵啲game 既相關優化,除左中意到要每日楂返轉先安樂既 Euro Truck Simulator 2 勁多mod 之外就係到呢隻 Assetto Corsa ... 估唔到呢兩隻模擬駕駛舊 game 都可以不斷咁出 mod 改良升級,最驚嘆係兩者都有大型日本地圖供免費下載,完成度仲要相當之高,尤其是AC的首都高,真係好似灣岸既美化真實版,一方面有同好開心開發share,另外亦同時衍生左要課金mod file ,一啲高級畫面特效同美化都係要課金支持開發例如Pure 既天氣同落雨支援... 如果入手左軚盤既話,呢兩隻game 都應該要好好研究下,分享一下設定同效果,係有啲可惜用geforce exprience 錄影完條片中間會跌fps 唔知點解... 但玩果陣又好順行足4K60...如果大家有好啲既設定不妨分享下

首都高 Shutoko Revival Project
https://youtu.be/6XhMur2lTPw

估唔到兩年前既比賽用大帽山Track仲有得DL, 當係Rev to Vertex出之前止下癮先
大帽山 Shell PR2V Route Twisk Kam-Tin .α 1.00 By 90sGDSP
https://youtu.be/xOhDHkz26XM
首都高要no hesi先好玩
咩係 no hesi ?? 搵到段皮車好多車左穿右插
就係highway 左穿右插 都係飛車
唔係鬥快 係左閃右避 考唔炒車
其實都幾高難度 acc好易炒車
其實就咁玩 traffic 係灣岸線條大直路楂到二百幾三百都好有危機感... 有種好真實架車震到就黎散會隨時死亡既感覺,反而開個模擬器玩灣岸6,雖然會有一種arcade 既即食腎上腺急升爽快感,但果種碰碰車行路軌既感覺實在太唔真實
想問下d mod係邊到down?
用 rally 車跑大山都幾好楂
https://youtu.be/O_toGDf9gso
我都啱啱買咗個g29一個禮拜左右
而家日日玩
我就係留意到有大帽山玩所以買咗AC
然後就買咗軚
down咗幾架f1 mod嚟玩
幾過癮
已經心郁郁想買個勁啲嘅軚
有左軚盤本身用手制玩無乜 feel 既game 例如 ETS2 咁... set 好晒 1080度軚,再set 好晒啲方向燈同實體水撥制之後,果種慢慢楂慢腳油,入彎轉兩圈個軚環,仲有睇住天氣變化日出日落,真心覺得好玩過用手制幾十倍要悠閒又有ETS2 要緊張刺激玩到肉緊既又有 AC 灣岸頭D,感覺之前淨用手制玩真心浪費左啲車game btw 岩岩試左用架幽靈之子行大山.... 果種緊張感真係超正
我試過用gtr nismo行大山
好難揸
架車冇mod咗嘅r34咁好揸
揸真嘅GTR我真係唔知死咗幾多次
我車牌都未考
買咗個軚覺得揸車好正
AC 最正就係你可以試勻晒唔同既車,頭轆尾轆MR四驅乜都有,雖然唔係真車但都過下手癮都幾開心,幾中意舊款露荀456代個三角型尾燈又可以試下,然後受當年sega rally 而中意左架Lancia Detla HF EVO 又可以楂下當係了左無得楂既心願,仲可以DL 一啲無改裝既車當係感受下普通家庭車既手感... 例如慳油既 Prius 同埋佢個物理係真實好多唔似得玩一般賽車game咁行路軌碰碰車幾百公里撞左照行(灣岸...) 佢會俾到你一種好強烈既危機感
https://www.youtube.com/watch?v=2kcm_3yLnbE&t=90s
其實大手軚同啲街機短軚分別喺邊?
我覺得短軚好玩又無咁燒腦
有種真實同慢活既味道(大陸用語裝B咁) ... 好似最正既 ETS2 咁可以set 返 1080 度軚(真實好似再大啲...),實際可以做到比較細緻既入彎動作,例如係高公行緊8 90 扭少少就已經轉左轉右向好多,如果好似玩模擬器街機咁要set 返 270度 一扭少少已經 over 晒炒晒車 暫時最羨慕係呢個用緊三隻55" C2 既老外 setup .... 個臨場感真係好正,佢加埋個方向燈同撥制仲正
https://youtu.be/L5YhfTd8CSI
揸完f1果啲揸呢啲好舒服
完全唔洗用腦
係呀,youtube 有好多專業高手... 真正發揮到成套模擬系統 不過我都係輕鬆玩下就好,自從開左隻ETS2之後幾享受安全駕駛睇風景既樂趣
我部腦2060only
出嚟啲graphics麻麻
諗起大山echo傳說
唯有慢慢優化盡做啦... 我 3080 都開始覺得有啲頂唔順 4K60 都唔可以全開 Ultra 不過好在張卡都用左3年,算係最早期幸運係網上襟到接近正價入手既用家... 宜家 4系個價真心癲,都係用住先等5 系出左先睇下咩環境再考慮升級
用直驅玩ets2好似仲正
T300 rs 頂多得1080度
直驅無限rotation 可以跟返真實貨車1800度
有冇人有興趣一齊漂移
8蚊買 nth to lose
啲車任down
基本上你講得出都有
係個軚貴
皮皮聲都仲得
我自己就覺得幾好玩
係咪你教我
係呀,不過第一次入手又唔想咁大投資,我果個T300RS GT就2手九成新 $2,200 入手,再幫佢換底座啤鈴換14" 軚盤加埋方向燈同水撥制加車架加油門剎車液壓尼抗... 暫時都夠玩玩住先 直驅遲啲先再考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞