[喜蓮勇感話贏就贏] 五月三日谷草九場賽日討論區 I

853 回覆
1 Like 1 Dislike
公道講句
未去到
點會 唔理啫
好返先la
唔係無喎
霍狗希狗呢啲成唔成到才真係睇佢地自己
係即食難啫
潘大哥去馬有勇有謀
班歐洲佬好多都有勇無謀
澳洲佬有幾多個好得過潘狗
機會又大左啦
係果邊一星期起碼跑4 5日馬
呢度2日
加埋最近維省又死左人
歐洲搵5個都屌打啦
潘狗認真騎真係一絕
作為賭仔你咪分析下佢幾時會hea騎,個日咪飛走佢
尋日馬昆老師都係普通喎
講搏起馬上嚟,潘頓莫雷拉都係世上數一數二,莫雷拉就高半線
原來馬會都係為勢所逼
即係星期日澳洲有大賽佢地可以跑唔駛香港騎?
而家馬po咁熱鬧咪幾好
都係春季嘉年華為主啦
年年都係第一日大賽喺星期日跑啫
係就afl grand final
其他都係星期六
咪撚盲反笑大人個口
集體屌hea騎果種同心,睇到幾大快人心
原來馬會都係為勢所逼
即係星期日澳洲有大賽佢地可以跑唔駛香港騎?
年年都係得一日大賽喺星期日跑啫
係就afl grand final
其他都係星期六
你唔放寬條例邊吸引到世界級騎師
【留下來的人】潘頓向傳媒確認 下季將會留港策騎

早前潘頓會離港返回澳洲發展嘅新聞甚囂塵上,日前潘頓同傳媒講跑完冠軍賽馬日就會公佈佢嘅去向。結果喺今日終於同媒體講,最少下季會留喺香港。潘頓形容佢同馬會嘅商討就好似打美式足球咁,馬會掉出個「萬福瑪麗亞長傳」,而潘頓亦接到順利得分。

潘頓透露馬會了解到容許騎師暫時離港出戰全球各項大賽能夠吸引全球一線騎師來港發展,所以會更容許騎師因出外出戰大賽而缺席香港賽事。

關於自己退休與否嘅話題,潘頓表示因為前年「錶之未來」墮馬意外同其他傷患令自己覺得未必可以騎落去,但喺物理治療之下情況有所改善,只要身體應付到,暫時未有退休嘅確實日期。

潘頓表示上月返回澳洲客串並勝出三項一級賽令到佢一度有離開嘅念頭,但離港傳聞喺網上傳播之後佢每日都收到嚟自馬主、練馬師同馬迷希望佢留低嘅訊息,加上佢喜愛香港呢個地方,並表示香港嘅高獎金同低稅率實在難以抗拒。

潘頓見到手頭上嘅好馬,包括「金鑽貴人」呢半季嘅進步並期待佢將來嘅成就,同太太商討之後都認為喺香港繼續策騎比較好。所以決定埋首工作,繼續留喺香港發展。
就係依家未浸得切一個世界級接班先要留潘狗係度
當年馬佳善高雅志接韋柏再接潘雷都算係無縫接軌
仲有獎金獵人莫雅同華dee
金鑽無理由跑安田既其實 係都金鎗跑安田先岩路程
馬迷最嬲既, 係對潘狗黎講跑2 3唔係數. 一贏唔到就唔郁分分鐘PLACE都無.

但問題係馬主同練馬師唔mind呢d, 因為佢地都係
你又知金鑽跑1600唔啱?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞