[喜蓮勇感話贏就贏] 五月三日谷草九場賽日討論區 I

853 回覆
1 Like 1 Dislike
浪漫勇士印象中好似係第一隻同一季贏哂2000米既香港杯女皇杯

之前幾隻都係贏完女皇杯再贏下一季香港杯
金鎗贏咗兩隻當打G1馬
仲要唔止一次
金鑽雖然贏過加州
但係1200對手觀感上真係弱過中長途
偷雞贏返嚟
同年
唔係同季
睇錯
冇野了
而家睇返浪漫勇士贏打比真係好彩
隻馬2000米 超加州星球咁多 都係贏個頭
麥當勞騎隻馬 俾2下 炮彈咁沖
屌你老母田雞 一味死騎爛騎隻馬都唔去
同季日本城應該係第一隻
老仆街嗰兩隻都做唔到

同年嘅有威仔瓜皇
將個波推俾隻馬
優悠王
艾道拿雖在墨爾本成長,但後來轉戰悉尼並策騎多年,騎者透露自己一早已認識賀賢及大衛希斯,亦都認識黎昭昇,至於本地華倉也不是每個都熟絡,期望可於此行與一眾本地練馬師打好關係。騎師方面,艾道拿就指自己與布文相識多年,因為自己曾經和布文爭過悉尼冠軍騎師,關係亦敵亦友,而自己來港之前曾向布文取經。布文今朝到烽火台見到艾道拿後,兩人抽空聚舊,布文亦擔任盲公竹,帶艾道拿去騎師室,了解馬場環境。

被問到是次客串目標,艾道拿表示,知道不少新騎師來港客串未必容易,故未有為這次客串訂下明確目標,但假如取得好成績,將來不排除考慮長駐香港,以香港為策騎基地。

艾道拿曾於2019年12月8日,香港國際賽事日來港客串1天,本來為「芳華正茂」出戰香港短途錦標,但此駒最後退出未能在一級賽獻技,當日艾道拿只為葉楚航馬房「晉神」效力,結果跑第10名。
我係金槍馬主贏馬王上台第一句就多謝田雞先
放棄遠征日本≠放棄遠征
3/5/2023賽事 馬匹退出補充通知

02/05/2023 11:08

第3場1號喜快退出競賽(原因:左前腿不良於行)。

由後備皇者驕傲補上,此駒由布文策騎。
5. 威爾頓沙田錦標
6. 步步友精英碗

雖然我迷安
7. 勇戰神駒沙田錦標
雖然同一開始大想頭想跑墨爾本盃有啲關係
安仔成日都係熱身賽打真軍
威仔步步友唔係啦
兩隻開始老退就季初縮程盡地一煲交代咗先
太長廢事quote
冇人笑金鎗廢
沙田25w前無古人
我相信應該都後無來者

而家係笑馬主陳彈出彈入
如果佢一句話唔去
斬釘截鐵
邊有咁多人會反佢

D護主犬d食相好撚肉酸下
馬主陳未養金鎗六十之前
邊有人識佢呀
你估你係榮總定夏佳理
你哋要點樣護主,隨便你哋
乜嘢叫做”隻馬唔係你”
馬主陳話過金鎗係香港人嘅馬
但馬主陳贏咗獎金又有冇分比我哋呀

當年大話施係肉酸係柒
次次跑之前又壓地又盛
又出口術叫咸華隻幸福財星/鑽石唔好燒鳩大師
但人哋
1. 夠膽上1600 (告仔呢場戲真係高)
2. 去日本

同樣係面對世紀疫症
一隻帶俾香港人歡樂同希望
另一隻?恥笑算唔算係歡樂

仲有
冇人笑過隻馬
淨係笑鳩你出爾反爾咋
將王 布文
星期日仲要落大雨
隻八駿笑昇咁趕…隔一個星期又跑
黃智弘跟方仔
陳蛇失去了一切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞