脫髮食保康絲副作用

517 回覆
8 Like 126 Dislike
清係同喺係兩個字黎 唔同音
我用左3個月生髮水都冇狂脫期啵 好明顯生左一堆毛仔
男人老狗 保大頭都好緊要
係咩 三個月見效果算係好快
講真冇聽過副作用大到咁
真空吸JJ
生髮水2個月就會有效果 雖然用正常粗既好明顯有分別
佢聲稱4個月 我試緊
Finasteride副作用通常輕微,短暫,一般不必中止治療。在3200多例男性患者參加的一系列臨床研究中對非那雄胺治療脫髮的安全性進行了評估。在3項為期12個月、由多個研究中心參加、安慰劑對照的雙盲研究中,Finasteride治療的安全性和安慰劑相似。接受保法止治療的945例男性患者1.7%因不良反應中止治療,用安慰劑的934例男性患者則有2.1% 因不良反應中止治療。

在這些研究中,接受Finasteride治療的男性患者≥1%的人出現下列與用藥有關的不良反應:性慾減退(保法止1.8%,安慰劑1.3%)及陽痿(保法止1.3%,安慰劑0.7%)。此外,接受保法止治療的男性患者0.8%出現射精量減少,安慰劑對照組0.4%。中止Finasteride治療後這些不良反應消失,也有許多患者在繼續用藥的過程中這些不良反應自行消失,安慰劑對照組0.4%。在另一項研究中檢測了Finasteride對射精量的影響,發現與安慰劑無差異。在使用Finasteride5年的病人中,觀察到的上述副作用的發生率減少≤0.3%。故Finasteride副作用通常表現為:射精異常、乳房觸痛或腫大、過敏反應(包括皮疹、瘙癢、蕁麻疹和口唇腫脹)和睾丸疼痛

所以咪話冇聽過
你指出既問題底到咁
樓主不如睇吓醫生查唔查到點解咁難都有呢啲副作用
想問樓主
你係覺得啲頭髮少成點至去食

係咪真係好覺
上面我放咗圖肉眼可見比正常疏

我呢個M位 疏唔疏
仲輕微過我嘅真·輕微
邊隻
有嚴重雄禿基因初期唔食藥,甩曬先嚟剃頭加紋髮去補色

雖然我成日打J,但我唔會學大J哥哥咁
食維生烏絲素有冇用
呢d應該要睇專科?皮膚科定泌尿科?
西醫認可 防脫髮內用保康絲外用含Minoxidil生髮水

其他都唔洗講得咁白啦
食咗幾個月,覺得打J同做gym同以前差唔多
食咗半年0.5mg so far 唔錯冇咩副作用
我18歲開始有keep操

你本身操左幾耐?
兩年左右
你頭髮都好薄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞