脫髮食保康絲副作用

521 回覆
9 Like 128 Dislike
哇 真係差好遠
Ching,新手想問原廠保記邊度買
失去咗先識得珍惜
再靚仔都carry唔到地中海同M禿

何況我唔係
接受現實剷光佢啦做 the rock

同樓主一樣,當年第一次食,即刻蛋痛+頭5日扯唔起

係,真係5日睇AV都零反應,扯唔起!我以為從此不舉,超驚嚇

好彩過左一星期條J慢慢開始有反應,識扯返又少左蛋痛,但係扯極都無以前咁硬

過左半年,適應左,硬度同以前一樣

(有用5%) 食左三年,只可以講隻藥只係令我甩少左,無生髮作用。而5%係有生髮作用,但只係生到毛毛。

(個人意見) 我覺得隻藥同5%對我無乜用,又傷身,戒左。
之後用科技野,反而對我有用 (1) 大廠激光梳,當年$8000,現在平好多,(2) 以色列生髮科技,$12000

(廢事有人話我賣廣告,唔講名。有人問先講!脫髮post啲人只吹捧保記+ 5%,因為有人係度代訂印保+ 5%搵錢,一講科技野就話無用)
食左保同用5%一年,好認同效果真係人人同唔,自己效果都麻麻只係減少咗甩,冇乜好轉。

btw想知科技係點,有興想試。
照計冇
我食韓保有用
生唔返頭髮最後手段會去植髮
(1) 大廠激光梳 = Hairmax,自己google,激光梳最老牌子係佢,有啲雜牌出激光梳唔敢試。去生髮中心 人地都係照軟激光,不如自己買個家用版 自己照

(2) 以色列生髮科技 = Hairegen,自己google,三合一技術,軟激光 + 電流 + 少少滾輪刺針

我就 (1) + (2) 一齊用

(3) 睇youtube,好多片介紹 滾輪刺針 + 5% = 用來生鬚 好有效,所以........有膽的話 可以拎個頭來試下,出名牌子 = Derma roller,自己google。

(3) 我無試過

上面三種都係外在野,起碼唔傷身先
感謝巴打資訊 自己睇吓先
戴假髮啦
除左google,都可以上youtube睇下片 (打Hairmax / Hairegen),好多介紹片段,了解下先

我用Hairmax + Hairegen = 頭髮粗壯左 + 密左少少 + 無乜頭油 (未用之前好多頭油,塞左啲毛孔),食保記+ 5%比唔到呢種效果我 (呢個係我個人效果,其它人食保記+ 5%好有效,我唔評論)

重申: 粗壯左 + 密左少少,並唔係狂生髮........想回復未脫髮前效果,要植髮
隻藥有晒證據,就算植髮都係要繼續食,唔係都會繼續甩
無話一定幫巴打訂,可以睇醫生
不過食藥+查野,就加呢個會唔會更好
咁點解釋去睇專業皮膚科醫生,佢地都係叫你食保+用5%,冇叫你用科技野?
我無話隻藥無證據我都食左保記 + 5%三年

FDA認可生髮有效: 外用 = 5%,內服 = 保記,係鐵一般事實

但係咪個個人有效?效果明唔明顯? 個個人唔同

我效果: 食保記 = 減少脫髮,5% = 生毛毛
FDA認可生髮有效: 外用 = 5%,內服 = 保記,係鐵一般事實

但係咪個個人有效?效果明唔明顯? 個個人唔同

我效果: 食保記 = 減少脫髮,5% = 生毛毛

我有去睇醫生,一樣有sell Hairmax
同埋FDA認可生髮有效: 外用 = 5%,內服 = 保記,無其它

所以睇西醫一定係叫你食保記 + 5%無其它
保記加生髮水應該ok 啦
冇咁快有用 一日兩次噴返兩個月再睇啦
年紀大左係咁 好多人都係差唔多30就甩得好快
https://youtu.be/ktHKJK-SBNU

https://youtu.be/2kjebCVwS-Q

https://youtu.be/82enMtOUHJ0

結論:

最少同時要用兩隻唔同treatment
得生髮水(增加血液循環)同保記(抑制DHT)係有科學研究證明有效既「藥物」
微針同激光梳可能有用
可以試南瓜子油同鋸棕櫚 但唔夠多數據支持
植完髮一樣要食用保記 食到死
佢啲毛囊死哂,保記+ 5% + 激光梳都唔會有用
一定要去植髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞