勁過亞視! HTC 又出新手機

341 回覆
101 Like 10 Dislike
你試下煲下粥,好似2個鐘就無電。
HTC啊!好興奮啊!
仲要之前啲人過哂 google
M7先多人wo, 係m8開始3下巴,又唔理用家意見,又認中國機先收皮
以前先易,root左既,可以一個app就100%攪返好哂,有哂data
比起ss 同ap
HTC d機其實係好撚型
以前htc root 要Unlock bootloader
void 保養
最鍾意部HTC ONE
邊段時期做過龍頭?
其實幾可惜,因為我本身都係鍾意用嗰個定位既中價機,cheap膠殼,中規中矩既specs夠晒我用,用左幾代到早兩三真係頂唔順佢同人地啲旗艦機愈差愈遠先轉會用三叔旗艦機
事實喎
部Pixel 7多問題到根本出嚟撚鳩啲死忠
呢部係windows phone

其實HTC 做得唔錯 計當年
用過
個keyboard 直接打速成真心方便

butterfly s 個個見到都話靚
可惜都有android 機通病愈用愈lag
通尾搭巴士跌撚左
仆街HTC
最鍾意出部新機
等你買左無耐就upgrade d spec 再出部一樣既model
DKLM 我當年渣住部desire
直頭覺得自己係傻仔
講過以後唔買佢地d機
仲有唔同widget 同其他機好唔同
天氣無論天晴天陰落雨多霧佢都有唔同動畫
又可以擺相架同唔同player出嚟
你真係可以customise部機
加上某啲旗艦機個樣又靚仔有型
同埋最開頭佢sell售後服務好撚過三叔多多聲
三叔又要自己拎去排 排到你on9
Htc 有速遞上門收比埋代用機你
可惜佢嘅沒落係自己攞嚟
X衰在用發燒Tegra
XL已出得太遲
M7好嘢嚟衰紅眼症同sell唔到4M ultra pixel

中低階太遲發力,Samsung都做出A系

冇硬件長期比供應商揸長袋
一係CPU冇得揀,成日逼住用發燒U
一係比Samsung夾住冇AMOLED
量少攞唔到靚contract price,RAM少cut cost
自己有唔識將貨就價
結果越做越縮

佢中階早一兩年發力的話,有能力做到Samsung A系境界
M7多人用
連唔少idog 都轉會
G2係最神嗰部 而家仲係度開到
其實佢將以前紅個D 型號放大到6.7吋以上,俾返正常的 spec 已經大把人買
CEO係死因
屌我嗰陣要刷rom 整個multitouch好用少少
但都係廢 基本上係模擬multitouch
肯唔用三星u就好
所以一樣咁垃圾
事實喎
部Pixel 7多問題到根本出嚟撚鳩啲死忠
肯唔用三星u就好

應該關三星CPU事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞