覺唔覺得散水餅係多餘?

146 回覆
1574 Like 24 Dislike
聽日派
關係好咪派,唔好咪唔派
派個個都係傻鳩
唔怪🉐️你係垃圾 多🉐️你個狗hi工程
呢d post真係同以前高登仔懶清高屌比幾舊水去grad din 個d一撚樣
00後會整頓社會架喇
我2009年打最後一份工

last day 已經冇買散水餅

因為我淨係同一個同事fd,其他同事都乞9我憎,我之後請左個同事食晚飯
如果有心
私底下搵返關係最好,或者最睇你既上司食餐飯仲好
派咗兩盒零食物語嘅日本曲奇餅 洗咗100
覺得自己好on9 應該留返自己食咗佢好過
上一份工成120人 用左5千幾
唔想派咪唔好派 唔想食咪唔好食 上面講到好似揸槍逼你喺人面前食 焗你破壞個diet咁 咁大個人係咪唔識藉口晏啲食跟手掉咗佢呀

唔派餅都要圍爐
覺,派完無用,同事好人禮貌上派囉
一向都係
無朋友就無朋友啦傻閪
講撚到自己唔大愛 其實係無人愛你咋
睇你九唔撚答八咁 現實中無朋友都正常
自閉仔唔送散水餅我又唔覺奇怪嘅
邊撚個希罕你d傻閪送餅 都唔知有無加料啦屌你老母
根本係啲餅鋪搞出嚟叫你啲傻仔買嘅!
真心想知依個文化係點樣產生出黎
我d 英國同事話佢地local 唔會有散水餅呢樣野
即係可以假設唔係英國文化帶過黎?
仲要有d 唔熟同熟果d 坐埋一齊
咁樣經過skip 左某d 人都好老尷
DLLM 慳得一蚊得一蚊
以前第一次唔撈就全部門廿個人下午茶炸雞比
年經post
每次連登仔都全部話多餘唔會派
現實全部人都係會派
似係你條傻閪冇朋友多d喎,廢撚到要靠個散水餅先可以維持到朋友既關係,駁唔到就話我九唔答八,你係咁撚勁既話就算唔派都會有人揾你啦柒頭
次次收親手信/散水餅都好高熱量
真係無人會記得
有朋友就唔會話"班唔中意既人"啦傻閪
自打嘴巴完未
唔係應該其他同事Farewell佢請佢食飯咁架咩
唔明點解走個個要Farewell人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞