覺唔覺得散水餅係多餘?

146 回覆
1574 Like 24 Dislike
派唔派都唔會有人記得架啦
難度巴打會記得邊個走左嘅同事派過啲咩餅比你
隨心
做咗幾年 公司風氣好 和平辭職就派
做得幾個月 公司老屎忽黃馬掛當道 走時帶不忿就唔好派
依個提議都唔錯
為左Networking

你有冇見過啲走咗嘅同事返嚟做老細位?
有冇見過有舊同事依家返果份工原來係隔離Department 果個manager 介紹?
有冇見過有同事打電話畀舊同事同佢借report 炒?

派到儀式咁緊係冇用,我見過啲醒目仔,一路派一路吹水,仲派多張自製咭片,忙過新郎哥敬酒,搞成個下晝
我唔記 但d八婆會記
人再多啲就一人半枝
做人唔好做到嗰啲八婆咁
記啲冇用野
派散水餅係應酬八婆啫
真係有人想食架咩
尤其而家d人買埋d餅鬼五馬六 好睇唔好食
認真?
一個都唔派?熟果d 呢?
熟個d食餐lunch就算啦
你自己可以唔買
呢啲嘢洗唔洗要人認同
大膽啲啦
真 垃圾文化
新入職另一條team既人走
佢過黎派餅唔say bye又無禮貌
Say bye又好似想拎佢件餅咁 佢又唔好意思唔派埋
屌你派盒甜到仆街得個樣99%糖霜既cup cake
其實我控制緊飲食 忍左咁耐食你呢舊野
我試過推因為話減肥/唔想食 結果俾老屎忽當面屌7
話唔食都要拎左先 之後請其他人食
但事實呢d垃圾邊度會有人想食第2舊

我屌晒你地班買彩虹cup cake 同迫人拎餅既人
睇個咁多個post
我唔明點解要顧班八婆點睇你
唔FRIEND個D同事招呼都唔打啦仲散水
講乜野山水有相逢?
一件爛鬼餅可以起到好大作用咩?
係咁容易收買到人心就好
依d人都唔會勁得去邊啦,驚閪?
真,依d八婆多數會係同一間公司做好多年,佢就算點樣唱衰都唔會影響到你
有冇諗過人地糖尿病生酮唔食得甜野?轉頭又咪係掉落垃圾桶,真係熟個d 請人食飯咪算
我有個舊同事比我遲走
話佢走嗰刻有條八婆仲講我壞話
我仲生勾勾 理撚佢啦
比毒撚一個機會同暗戀左幾年既女同事講第一句說話
派唔係問題,要我逐個去埋個位到派先on9人地唔食都唔好意思
以前辭職休都係公司班啲相熟同事請食飯,點會由一個失業嘅人請全公司食餅
上司都可以係八婆
勁唔勁一回事 地位高低又一回事

要唔送 勁都可以唔送
買得平又比班傻閪拮,買得貴自己又唔抵!唔買最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞