定期存款邊間好? (22)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
借問一下,如果有人知道幫手答多次。唔記得有無人問過/答過了
本身中信舊客,玩大富翁。假設上個月有5萬舊資金,宜家擺20萬入去,顯示有新資金15萬,咁5萬舊資金可否在登記期完結後,即係下個月拎走?or要長期墊住5萬舊資金係入面,而食唔到大富翁。
後者
咁5月到期鎖個6個月至1年定期算
渣打5月馬拉松唔知會高定低咗呢
過多幾日就知
應該話, 如果要15萬玩到大富翁就唔可以拎走果5萬
你拎走果5萬, 合資格收大富翁息既新資金就會變左得返10萬
即係戶口內有5萬點到食唔到大富翁
H rate升咗,美國5月3 日7成機會加息,高咗機會大
係就好啦。。我都係5月到期
明白。thanks
我見渣打有個半年3.88
要咩優先私人理財先做到
者係點?

岩岩做完50萬定期 想轉
又靜待下個月睇下有咩PROMOTION
5月有錢返, 希望有好offer出
有一筆馬拉松月尾就到期
其實係應該臨完前幾日調走一日,再趁四月尾做上一期個rate
定等五月頭新一期做好?求指教
應該趕做4月好D, 少一個低息月份
到時如果5月加得多可以再轉
有冇人做 paob 3個月4%
佢email左份野叫你填資料
係真野定係騙案
無wor 做咁就可以做
*就咁就可以做
我都係就咁做到
但收到佢地email

親愛的客戶,

平安壹賬通銀行(香港)有限公司(「本行」)需定期檢視客戶賬戶,以保障本行紀錄之安全和健全。這表示本行需要記錄準確和最新的客戶資料。

請提供以下資料以作記錄。

問題一:

請告知我們您目前的就業狀況:

☐自僱

☐全職工作

☐兼職工作

☐學生

☐家庭主婦

☐退休人士

☐待業

*如閣下的就業狀況為自僱、全職工作或兼職工作,請填寫下面的問題二

問題二:

請告知我們您的職業詳情:

(一) 職業(工作性質):

(二) 職務名銜(工作角色):

問題三:

請告知我們您的財富來源(您至今的財富是如何積累?):

(請從下方選擇適用的選項,分配百分比必須相加至100%)

☐工作收入

☐生意收益/所有權收入

☐財產繼承

☐投資

☐物業銷售或相關收入(例如租金收入)

☐其他(請具體說明):

問題四:

請告知我們您的就業/生意業務信息:

(一) 僱主/企業名稱 :

(二) 行業 :

問題五:

請告知我們您的月薪(港幣或港幣等值):

☐ 0 – 10,000

☐ 10,001 – 25,000

☐ 25,001 – 50,000

☐ 50,001 – 75,000

☐ 75,001 – 100,000

☐ 100,001 – 200,000

☐ 200,001 或以上

問題六:

請告知我們您在本銀行賬戶中預期的活動水平:

(一) 預計每月交易金額(港幣或港幣等值):

☐ 0

☐ 1 - 50,000

☐ 50,001 - 100,000

☐ 100,001 - 500,000

☐ 500,001 – 1,000,000

☐ 1,000,001或以上

(二) 預計每月交易次數:

☐ 0 次

☐ 1 - 50 次

☐ 50 - 100 次

☐ 101 - 300 次

☐ 301 次或以上

問題七:

請告知我們您在本銀行賬戶的賬戶用途:

☐個人儲蓄

☐薪資服務

☐定期存款

我們衷心感謝客戶向我們提供這些資料。我們希望閣下能協助檢視以下與您的賬戶相關的資料,及如有需要通過本行手機應用程式更新閣下的相關資料:

· 姓名

· 電話號碼

· 國籍*

· 出生地區

· 電郵地址

· 行業

· 職業

· 居住地址

· 郵寄地址

稅務資料 (包括稅務管轄區及稅務編號)

*如您擁有香港特別行政區(中國)以外的國籍,請提供您有效護照的副本給我們。

請於指定日期前回覆我們,以免閣下的銀行服務受阻。

我們感謝若您能在 2023年5月2日(星期二) 或之前將上述信息透過電子郵件發送給我們。

如果您有任何疑問,請隨時透過在線客服或熱線 (852) 3762 9900 與我們客戶服務主任聯絡,謝謝。

係咪騙案嚟
你咪打去問囉
kyc? 我無印象有做過
即係到期日前幾日draw走哂啲錢
利息只係計少幾日?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞