「五月之約」五月天[ 好好好想見到你 ]香港站討論區(4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
睇第3場
成個show d 安排差到核爆,成個體驗勁差,實q叫人唔好影相係咁行我前面完全騷擾睇show。D位窄,坐又唔係企又唔係。完show 得1個門口出,成場咁多人,d實q係咁叫人走,屌走到先得嫁
真心多謝佢
佢嗰幾首 麥來亂 亂世浮生 放肆
全部都好好 結果揀麥來亂仲要怪獸唱
差d又中廈門大劣人
今晚隔離位又係大劣人入嚟傾電話video call定睇演唱會呀dklm
完全認同,明顯主辦方落咗order。好心啦,而家乜嘢年代,根本個個concert 都會有人錄。 保安見你錄嗰一兩秒都阻鳩你睇show ,破壞體驗。
慘到係因為認得佢先揀到個麥來亂番黎
大陸人點d歌好伏
要坐低聽既行過隔離香港大會堂聽演奏會啦
阿信唱佐韓團Newjeans OMG "oh my oh my god"
啲保安真心on9,係咁攞枝電筒照啲影相嘅人,話佢地咁樣會騷擾到其他人。我心諗你地行黎行去照黎照去仲騷擾囉
台灣都係咁冇辦法
聽到你是唯一都好開心
公司之後有唱過啊嚟香港
係呀,一味淨照佢地,仲要一照d大劣人又扮唔識聽廣東話,唔理照錄,再係咁照先停,其實真係好騷擾到人,要捉得咁緊就趕佢走囉,3個鐘入面照幾次,咩mood都無灑
唔係呀你想聽咩
其實有時都唔知係五月天咁嚴
定係主辦接到order 就chur 到痴左線咁做
係相音果邊,主辦收錢做野,保安做奴才

有留意到五月天已經轉左運作模式,以前出完演唱會都會有碟睇,而家係局你唔係現場就睇唔到,唔出碟,連電影都係netflix下架
我屌9個實q ,佢仲要同我理論
話說其實近幾年捉得咁嚴既原因好似係有年有條on9開live比相音捉到 自此之後就連影張舞台效果相都要提心吊膽
明明以前都無捉得咁嚴
我前後左右都係度影相 仲有個成場都影住女朋友 啲保安瘋狂係我附近用電筒照 仲要狂閃 嬲左
前幾年嘅歌單都有啲變化
今年頭3場除咗點歌唱幾句
其餘基本係一樣
仲有首你的神曲
多謝佢等我可以坐下
咪就係條台灣光頭老16年懶醒係紅館開live直播,仲高張到畀相音留言警告,之後場場都有保安
其實個問題唔係啲保安
係啲講極唔聽嘅人
我6點幾去左10號碼頭霸位
當時已經有個女人霸位,我就坐佢旁邊
之後有兩個大陸女人慢慢借啲意騰位,痴埋黎
然後直接離譜到坐埋我左前方,另一個坐右後
我夾係中間聽佢地講嘢
我閙鳩佢地阻住我睇
話下次想有好位就早啲黎
咁做對早黎既人唔公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞