[求救] 按金俾PK業主撳住嚟搶可以點算好

405 回覆
8 Like 127 Dislike
為幾k玩到咁絕btw 明知咁潮濕 你冇買抽濕機既咩

就算唔係為佢 為自己都好 長期潮濕環境 生活會好易有風濕關節痛 同埋霉菌都好影響健康 呼吸道疾病
兩個月按金,佢要玩嘢全部扣曬… 我真係唔知佢蝕得幾多……
我有用抽濕機

我真心明白你下面嗰句講咩,而且真係因為有霉,我哋屋企人試過長期咳足半年,但依家隔咗咁耐,就算俾我搵得返啲醫學證據,又告唔到刑事,我又冇佢地址都告唔入
就係sa 完冧都死咬住唔放…
不過個業主咁仆街,你咪話臨走前影晒相,大鳩佢話係佢收樓之後整壞,依家去小額錢債索償同埋幫佢上網賣廣告
Anyway最大得着就係呢一句,呢個世界係咁撚唔公平… 雖然咁講好衰,但搵到俾業主恰嘅同路人起碼我冇咁鑽牛角尖先… 多謝你
你去佢門口,暗示好大壓力想自殺佢仲驚過你
利申:虛構情境
一手交錢 一手交匙
業主唔肯交錢就叫佢走
想收樓就搵執達吏收
咁咪唔好走租客不嬲最惡
一手交錢 一手交匙咁簡單既野都唔識
傻佬 幾千蚊搞到想自殺 算數啦 拿拿臨解決到件事就算 之後幫佢宣傳下
on99...做租霸99%告得入
還番條匙就冇得講喇,未還匙業主驚過你
咁多自然損耗點知接金夠唔夠cover維修
不過樓主呢個case一係入紙小額一係硬食
其實係影曬相… 反而係佢一張證據都冇,根本佢整壞嘅機會仲大啲… 但小額我唔知佢地址…

上網賣廣告冇辦法啦,租嗰陣佢有曬我身份證,佢可以玩得仲大…
有事業有家庭要自殺就一炮過㗎啦… 俾人救返盞笑到面黃…
早啲知就好
明你講咩,真係追悔無用
放人身份證上網犯法,你求佢最好快啲放上網添啦
講真你咁驚,又話告唔到(唔知真定假)
你就預咗俾個業主撳住搶,過多幾日話你遲覆所以整唔到隻門,租唔到俾人又扣鳩你
多謝你仲堅定俾建議我
我係怕佢俾agent入資料庫/fb業主group,買樓租樓都有問題,而且佢遮樣出/改少少食字都死
太多字無睇
你慳番淡氣當跌左好過
做個良好市民留意番襯家有無僭建
架車有無改裝
有無霸地泊車
有無包二奶之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞