移加港夫婦 以PR申領MPF仍被拒 因「體現是用BNO申請居留權

291 回覆
24 Like 181 Dislike
遲下就算你拎住sar+hkid都唔俾返你
有名你叫強姦金
唔洗笑唔走嘅人,本身唔走班人正常都要60歲先拎到啦

當然你可以話到大家60比人共產咗
傻仔. 去加拿大 有hk passport 唔用,仲走去用bno
抵撚死啦
講梗係輕鬆
同做又兩套
2047都仲未攞到
只係要PR, 拎咩護照申請唔係重點,但又要証明到個PR match 係個人身份咁解,其實諗緊我唔比呢個資料得唔得
港共一定會request你
我可以答埋你唔得如果佢叫你比埋passport

我最近都係咁問啱啱拎到嘅朋友exp

依家用邊本申請係重點

愈嚟愈多支那人
香港都唔知會變成點?
都係果句走得郁快啲走
正苦
學定啲大陸字啦遲早用
其實唔係好明點解咁多人真係以為MPF 係屬於自己 仲會供多啲入去

一開始設立就擺明係搶你 梗係有咁難攞整到咁難攞 攞唔返係應分攞得返係你好彩
要拎返自己d錢好似係罪咁
咁即係充公至65歲?
假如等到63歲就魂歸天國, 咪只能當遺產(假設家人記得申請領取)? 到時申領又可能改變遊戲規則
用香港消費券取代現金,而且一定要用於中資商戶
永世都係中国人
要試下其他轉折方法
可唔可用加拿大或特衰護照去申領泰國嘅退休居留 Visa 再去拎 MPF 呢?
不過泰國個退休 Visa 要 50歲後先可以申請
nationality, 用bno申請就GBN, 用特衰就CHN
咪分到囉但關閪事咩,張PR卡就加拿大既,個nationality寫屌你老母都唔關事架啦MPF想拖佳唔俾人攞錢啫
到入藉拎passport又想諗咩屎橋阻人拎錢
問題移民英國嘅話好難俾佢知有BNO
咁即係用BNO移英撚全部充公MPF, 就算夠5+1都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞