其實係咪真係唔好買頂層?

163 回覆
10 Like 63 Dislike
珍 我屋企router都唔用 全部用lan線
電話都用type c 轉lan線上網
我住頂層對落一層,又真係幾個台都收電話收得好差
輻射需要放射性物質 唔會喺個頂樓出現
特別係比較新嘅屋苑最好選擇之一,景觀有一定開揚高度,冇樓上嘈音,就算漏水都係公家位必定有人跟
識人住新鴻羞頂層出事
當然已經執返好
手機既輻射我都受得住了,去核洩漏嘅地方都應該頂得住
其實頂樓先正
如果唔係連天台的 基本上管理處會包防水
連天台 就大把野玩
你估你間公屋咩
以下是日常生活中常見的具有電磁輻射的用品:

1. 手機、平板電腦及其他無線通訊設備
2. 電視、電腦螢幕、顯示器等顯示設備
3. 微波爐、烤箱、電磁爐等加熱設備
4. 各種家電產品,如吸塵器、電風扇、冷氣機等
5. 車輛、火車、飛機等交通工具的引擎和電器設備
6. 電燈、燈泡、燈管等照明設備
7. 醫療設備,如X光機、核磁共振設備等
8. 電子鐘、手錶、計算機等各種時間顯示設備
9. 各種電子產品的充電器、電源轉換器等電源設備
10. 太陽光、地球磁場等自然界的電磁輻射現象。

此外,人類本身也會散發電磁輻射。人體的各種器官和身體部位會產生電磁信號,例如心臟、腦部和肌肉等。

你日日接觸人類嘅話係咪會病死
我私樓用附近公屋個發射站
聲音嘅傳遞,可以由下而上 左右
梗係買頂層好, 利申住緊, 除左熱D之外無缺點, 但黎緊屋苑會裝太陽能板, 咁就唔會熱, 完爆鳳凰樓
你諗下個天幾多GPS衛星 Starlink 飛機航空頻道
成個城市周圍都有5G 4G發射站
山上面又有AM FM電台
乜乜柒柒無線電都疊埋一齊
記住買件錫紙外套
睇下有幾多部lift
其實我係睇中浩景臺,但聽見大家咁講都係驚驚地
住頂1年,連天台,30樓齡,除打風落雨,基本上無聲,啲鄰居又好人(俾多30萬先有頂樓相對無咁多窮撚)

裝修時搞埋天台防水層同鋪隔熱磚,唔太熱

我就係因為之前果間樓上白卡細路一齊嚟所以搬
天台有冇人裝過啲屋仔野先。

如果有,而上手業主又鑽個孔裝實啲屋仔、櫃等等物件。個防水層就已經冇咗作用。好易滲水。
睇闊少少
你果間冇唔代表全部私樓冇
俾多30萬既人冇咁窮 唔代表冇咁閪喎
係天台跳樓,頂層計唔計凶宅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞