其實係咪真係唔好買頂層?

163 回覆
10 Like 63 Dislike
你以為啦
新樓唔駛收電話?
樓上噪音一個已經可以搞到你精神病,因為無定時大細聲,人都癲,又要搵邊戶發出,我而家就處於呢個環境

如果受過人為噪音,有頂買頂,有頂唔好買,避免又中招
要額外錢就不了
咪係
同唔太舊個d大屋苑,頂層都係特色戶,有米個班人靜好多。
住過兩次頂層,我個人都係有頂買頂。
lift好嘈個d係咪住洋樓/牛肺呀,新少少10幾年樓,lift唔會好嘈
我附近屋苑無見過有喎
得d洋樓唐樓會租俾人裝,大屋苑會貪個幾皮野咩
冇發射站你收衛星咩
數碼通under SHK
和記under 長實
你估裝機站係為左貪幾皮野咩
唔好咁無知啦
有私家樓梯直上天台先買得過

唔連天台千祈唔好
戇鳩先覺得大屋苑唔會裝

幾萬都係屋苑收入嚟, 分分鐘仲有回佣收

咁樣損害屋苑/自己利益, 同頂樓業主有親咩
頂樓夏天曬到嘅好熱, 雨季又驚防水出事

唔信連登仔都信下前人講嘢, 有得揀咪撚買頂樓
修飾得好見唔到姐
3台一入到嘉湖/黃埔個啲即刻爆晒signal收得勁好
微波爐 , 手機有輻射,咪撚用阿。
識買一定買鳳凰樓
有頂層既view又唔係真頂層
如果咁唔好彩上層跌波子咁你知邊係一户,唔洗怕點錯相報錯仇
怕天台隔熱差落雨漏水既又有頂層幫你頂
主要係夏天好熱,即使到夜晚搵隻手摸天花板都仲係好熱。冬天又會好凍,個窗台好似雪櫃咁。張床拍係窗台邊,近窗個位係明顯凍好多,你會自然地瞓過啲。落大雨會嘈。

嘈音係少啲,不過如果有嘈音,你都係感覺啲聲係你上面傳落嚟咁。
單下保安約都垃圾到仆街
好似係關唔知啲咩壓力事,次次睇完都唔記得個名
最大問題唔係幾萬蚊
係冇發射站附近d 人點收電話
你係個屋苑都唔想有住戶投訴收唔到電話啦
到時投訴網絡商回覆話屋苑唔比裝
管理處比住戶屌死
個個住頂層咩
咁1-40樓 買邊幾層好
買鳳凰樓
房協出名海棉樓,樓主小心
一人之下萬人之上
頂層無音畜,必買
大家會買頂層定係低層,2樓3樓嗰啲?
頂樓天花基本上滲水係一定會, 唔好幻想洗幾多錢可以一勞永逸. 前期做好, 定期保養係必需. 不過樓下都好開心得太早, 一般窗台假以時日都會滲水都係要洗錢整, 而且而家啲積木樓, 每層都係唧條膠就算, 天台就話可以俾錢做地台.... 中層夾位滲水 滲足幾十年等大廈大維修囉.
係咪認知障礙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞