研究指:著衫越頹廢越有錢 著到成身名牌反而有寒酸感

260 回覆
191 Like 147 Dislike
應該話最富個班係重視實用,耐用,低調
最top 個班d 衫一定係最頂級料,但一件衫可以著好多年
只有傻閪連登仔會信呢啲飛機文
係啦着得越樸素代表你越有錢越高尚
連登仔好鍾意用呢啲文打飛機
啲有錢人同我一樣都係着UNIQLO Style咋
件衫如果有五金,鈕釦應該會有
啲人無知 以為名牌一定係睇到logo
見人着純色衫就以為人哋UNIQLO質素
成日拉低啲有錢佬身價俾啲窮人打飛機
成日吹撚到有錢佬唔買名牌貴衫
李嘉誠好似話手錶一直都只係戴「成功」
事實係好多奢侈品牌未俾黑鬼街頭文化入侵之前係好正常,好靚好有高級感
賊眉鼠眼
經常喺街見到呢啲on9仔
寧願少喫餐 時裝錢咪慳 就算水幹幾大要撐
如果識著衫 泥蜢充正班 做野亨通包冇話難

人人無論富或貧 都要曉得裝o下身
只要著得好款 開聲屋都震 有冇現款冇人問

皮鞋明亮冇滴塵 記住領呔花要新
君見否尖沙咀通街光棍 皆因先敬羅衣後敬人

啦啦啦啦.................
啦啦啦啦.................
係,但好似呢件brunello cucinelli我唔會讚佢哋低調而係買得on9囉,呢件要HK$3700......,買衫應該係要買著得舒服又好睇唔係買價錢
連登仔嘅身型 著1蚊同100萬都係柒
曾經見過一個老闆級幾層貴樓揸手嘅人
著衫著到好似啲公屋阿伯咁又頹又隨便
就咁睇外表完全唔會諗到佢係有錢人
低調嘅貴嘢,係其他人唔識分姐
同意,通常出面名牌上身果啲都一陣味
蟑頭鼠目
當明白到一啲野材質一樣貴只係個logo而且無實際價錢或升值之類,就只會投放落個人認為果樣野值既價去買
佢自己就係品牌,咪唔著其他logos
on9研究
香港d報紙佬就係咁 一google標題 屌原來又係新假期 hk01 晴報 呢d垃圾標題黨

以誇大失實方式 挑動讀者情緒/故意令人誤解

原本可能只係講著得 簡單(正向), 但經過賤種港式報紙佬手筆, 就變成 hea/寒酸/頹廢 (負面) 根本想撚狗讀者

屌你老母 新假期 hk01 晴報 經濟一通 標題黨報紙佬全撚部死全家
佢係數一數二既pp 收藏家,不過我信佢平時帶石英銀,電子錶多,bill 雞都係咁,佢話過因為電子錶準停既機會小,時間對佢地黎講太重要
佢啲例子讀名校,兩個讀哈佛
冇錯,研究完全忽視左年紀因素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞