有冇識人係真心鍾意返工?

337 回覆
723 Like 116 Dislike
咁可能係因為你冇進步過 如果你有growth mindset 每日都提升一啲 試多啲工作上嘅新嘢 其實係可以幾好玩
打機咪係咁
好似邊度見過呢篇文
同意
如果份工比最低時薪40零福利
你幾鍾意都唔會想返
我,除咗工時太長之外都OK,又hea又幫到人,不過希望政府唔好再為節省成本而外判我份工出去,製造在職貧窮。
我好鍾意我份工
不過有時都會唔想返

我份工會對住小朋友
主要2-5歲 好得意
同埋覺得幫到人
自己又學到野

不過啱啱辭咗職
準備幾個月後湊自己嘅小朋友
我份工都教咗我parenting
我屌你老母改個名又開ON9 POST
屌你老母呀
我有朋友真係為興趣(揸26)送外賣
平時返工冇位泊焗行路 放假揸又比老婆屌
上司好鍾意返工
返工主要職責係鬧人發洩
少少嘢往死裡打 可以同一件事鬧人n次
第二日再鬧 得閒心情唔好拎返出嚟再鬧

自己錯就「哈哈 哎呀 死喇做錯嘢添」
有個同事俾人屌到開花仲成日阿諛奉承
搞到佢以為個個都鬧得
有道理我接受 但為咗鬧人 朝令夕改
自己做漏嘢鬧人唔提佢

佢係度成team人都死氣沉沉
佢放假嗰日 個個有講有笑
同情緒主導嘅人做嘢好麻煩
心情好就無事 心情唔好呼呼喝喝 無嘢搵嘢嚟屌你
發現係自己錯 鬧完人講句 咁而家搞返清楚就得
巴打好似嗰啲整刀劍嘅日本打鐵師傅
警察
點解咁潮文feel
話鐘意返工既都係有精神病
太hea個啲時間過得好慢
可惜連仔眼中社工唔係咁
真 感覺熟口熟面

覺得做嘅野好充實
成日都會諗有咩位可以再做得好啲
當然人工待遇同事都唔錯啦
中意錢
所以中意主動收入嘅途徑
好多番緊最低工資個班先有心工作, 我留意左好耐, 最低工資人都養唔住做咩會咁多人做, 我真係觀察左一排. 係有班人屋企無好大生活壓力但無野做又悶既人係番個啲工.
個市場大把有高少少佢地反而唔番, 因為驚受氣, 最低工資工實無上司話你.
同埋佢地最癲係鐘意忙既最低工資工, 太得閒會悶, 有水吹有野做就覺得一日好充實好開心.
其實我好鐘意返工 但啲同事唔鐘意份工 啲野就變到我做哂攪到我都唔想返工
小弟土木L
老細真心愛工程,一般黎講識野最多識大路野同一兩樣自己會專啲
老細佢乜撚都識,每張工程相都睇,除非開緊會,否則有問題都係5分鐘內覆人
有次半夜12點幾佢係whatsappp大群用回覆問個管工佢某張相既某個位係咪唔啱,第二朝執
黎生
下 見親啲護士都日日係到屌哂老母咁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞