有冇識人係真心鍾意返工?

337 回覆
723 Like 116 Dislike
垃圾U bba, 但我係同一行但轉team既方式去做,所以我有相關既industrial knowledge 先搏到有e個機會
喵?
全職炒股,每年回報穏定15% ,算唔算返工
好恐怖 原來咁多人都鍾意返工
冇計,冇一個富爸爸

接受自己要返工嘅事實,咁啱做到一份可以實現自我嘅工作,咪可以苦中作樂
有 公司有班人唔知點解星期1至日 都係到做緊野
雖然話真係多野做 但見佢地好撚享受
就算冇野做都要番去 扮下做野
唔知做乜鳩
究竟佢地人生係咪真係得番工
做科研 真心鐘意
有呀 我住精神病院果陣
都好鍾意返工架
其他野非門面野大家唔知啫
Python嘅世界仲闊,numpy同panda夠你玩到變da大師
當你又識少少API同Web scraping,你會完全去到第二個世界
匠人精神原來燒焊都有人熱愛
每日都會期待聽日會做咩
利伸:維修機械佬
我知 我入行之前讀左個data science bootcamp (準備被人屌)就係教python np pd matplolib etc. web scrap同埋 machine learn & deep learn, 但奈何我宜家份工冇得用python,搞到好少機會練python 希望下份工有得用python
我中意番工 hea
同同事一齊hea 一齊吹水
但呢份工 應該得發夢時先有
當你翻工唔駛出汗唔駛孭鑊有人問野你只要答唔知 鳩流流一日 好難唔真心
重要有50k一個月

老細同同事都nice
同巴打你一樣
我係做研究,有少少挑戰性,但又唔會難到你做唔到,所以當成功嘅時候好有滿足感。老細唔會micromanagement,會聽你意見尊重你,放膽比你做,定期比肯定你都好重要。同事價值觀相近,大家做野都係為件事好,唔係為左自己做少d野。每年都feel到自己有進步,無論係做人定做事方面。

當然,如果要做到以上嘅工作環境,咁公司比到大家待遇真係唔可以太差,大家搵到食先唔會搞風搞雨搞是非,你不能夠要求一個逗緊12K嘅人做到以上嘅野囉。
做過好多行業,最鍾意 ATC 呢份工。返工好似打機咁,好快就過一日。日日都學到新嘢保持到新鮮感。
同保險雞傾過計
話份工係幫緊人 公司又好福利
我,但係俾人屈自己講返工日日如是好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞