多倫多生活討論區 64

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
係真係埋到單就好啦
車身有花有銹又要買嘢嚟補補佢
早排落雨先發覺水撥彈到撥唔到水又要換
今日又發現愈嚟愈難撻車又要換電池
都未計差唔多時候要換返all season tire
感覺上啲嘢好似換極都仲有咁

間野叫咩名我要睇吓搵唔搵得返張卡片先知
有朋友走黎同我講想係香港搵多10年錢先走 但又驚依家唔走遲啲冇得走 之前又話想一攞完passport係香港搵錢 依家又想計到盡攞到pr 就走 然後想問我5年點計 聽到有啲煩 想知大家平時點回應呢種朋友 (我唔中意啲人著數瀨到盡 已經唔太想理佢
搵到既話講黎聽下 呢到好多黑店
你買之前冇check曬先?定佢本身係so call “certified” ?
叫佢問移民agent
咁咪唔好理一句唔清楚咪算好少事啫
Apartment 平果啲要share洗衣機
靚果啲同condo都係一樣價有啲更貴
平果啲通常有治安問題
Jane and finch apartment $2000-2200就有兩房
加人工

Ontario Increasing Minimum Wage to $16.55 an Hour
https://news.ontario.ca/en/release/1002886/ontario-increasing-minimum-wage-to-1655-an-hour
過嚟把撚咩。留港建設大灣區咪幾好。
依到天寒地凍,人出路不熟,揾食艱難
有得揀,都唔好嚟啦
嚟緊就嚟飛

大家由香港飛多倫多 ,大約幾錢為正常
都啱嘅 諗清楚先走
10年唔夠咪再諗多10年先
師兄background係
8000-15000
淡季咪6-7000 咁上下
我孤陋寡聞
見親食糖水食宵夜通常都係學生多
尋日14度今日又-4係咩玩法仲要講緊係DayTime
未買機票點叫就嚟飛
養車係無底深潭
所以重點係keep住行到就得
外觀嗰啲係最次要嘅嘢 要使錢有排都唔輪到佢
落完雨/雪冇雲
熱空氣向上升走曬就凍架啦
早一年你實俾人屌「考得五分學人移民」
唔好睇個車底

利申,同你差唔多嘅情況
相信好多巴打都係啱啱落腳冇乜閒錢改車,原裝車聚都幾尷尬

不過有人搞我都會嚟捧個場嘅,難得唔會有狗閪喺停車場門口等勾車

三萬Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞