多倫多生活討論區 64

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔知特價完未
過左咪係巴士站入番去
你有冇離開過冇地鐵既地方
新屋好靚

Mazda確認轉型為豪華品牌 預告推出更多高階車款
https://lih.kg/zBsACGX
#248 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
應該係你諗住請我食咩
快點請
Calgary
咁勁雖然學校教英文發音但好少可真係比英口音native speaker 教,以前係香港日常都係接觸美式多,睇英劇或者有英國角色無字幕聽唔明,成日諗如果揀英國同人溝通個面應該仲大獲過哩家去加拿大
如果要買樓嘅話真係得calgary負擔得起但依家喺多倫多又識左好多local嘅朋友,唔想過到去又要自己一條友從頭嚟過
我初初嚟嗰陣都係英國口音。做企枱成日俾人問係咪英國過嚟
不過好快就轉咗加拿大口音囉
聽開北美英文 有時聽英式英文有時以為聽緊另一種語言
想問下過去果年多倫多櫻花係幾時至幾時開
加拿大都好多人講英式英文
應該係話英式口音
通常都係新移民先會聽到英式口音
用字上就英式美式都有啲
舊一代英人移民咪英式
印度新加坡嚟嘅都聽過英式口音
我後院嗰棵就五月中

上年Edmonton有offer早知就take過Offer啦
真係識親個個都想離開安省
已經差唔多top 10%都唔夠洗
莫講話買樓
shoppers for sure
稅前定稅後
哩個數香港都只係勉強夠 莫講話哩個萬稅國
** How this calculator works: Enter your before tax Canadian household income, your province, and click “Calculate”, and the calculator will define “What percent am I household income in Canada” or “What percentile is my income” in Canada as a percentile.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞