覺唔覺得咁多個紀律部隊之中,懲教署真係最濕鳩 [bomb]

108 回覆
47 Like 8 Dislike
我敢講: 懲教係繼入境處,最有意義的紀律部隊。
警察捉賊,香港有幾多賊?
消防救火,香港有幾多火?
海關掃毒,香港有幾多毒?
救護救人,香港濫用救護就大把。
入境處反黑工,處理免遣返聲請,打擊班南亞仔。
[size=4]懲教署/size=4] 看管囚犯,冇左佢地,大家街都唔敢出。

有幾多囚犯咪有幾多賊
消防除咗救火仲有驗消防等等,唔驗你會咁小火
除咗毒仲有咁多走私,香港啲沉香木就俾人偷撚哂啦
救護救人,無咗佢哋你仲敢住係香港?

懲教榮登第一名
聽你講野就知你戇鳩
點樣管個監倉控制好啲犯都係學問嚟
你以為就咁擺哂啲犯入面就得?
點樣分開班人去唔同倉 又或者點樣將適當既人擺埋一齊 去防止佢地搞事 同埋點樣收料掃場
你識咩戇鳩仔

呢D都係管理層制定,同懲教助理冇關係,都係跟order做嘢。

咪就係 請班看更跟order做緊咪得,做埋d濕鳩野都成19k起薪真係痴撚線

請多幾個AO/EO 做管理
加多一大班看更
搞惦

仲可以請低學歷人士,大幅壓到13K

但到時老廉會好唔得閒,成個監獄的前線人員集體貪污,幫囚犯帶嘢。班AO EO就全部只係識得坐係冷氣房睇英文,乜都唔知。

幫犯帶嘢已經係叫驚,老廉依舊得閒
直頭解散懲教處啦

應該轉做黑警其中一個branch
根本就唔需要"署"級,紀律部隊係得懲教冇自己總部大樓就知佢地廢
連民安隊都有成棟呀

其實遲早會起,因為三支香要賣
厭惡性行業一般都高人工d 你出看更人工 咁我不如真係去做看更

公務員跳pt+公屋+宿舍+唔怕炒
做看更比人當安全套中出即飛,隨時炒鳩你,仲要比啲痴線客投訴

咁班看更應該狗衝去做懲教

多數看更D體能都唔惦, 點夠做?
做懲教要夠兇又秋得,
萬一D濕鳩犯內亂/作反要識得應變...
看更得個坐字; 懲教要協助班碌柒改過自新,
仲要日日返監獄, 唔係人人接受倒,
懲教高薪係咪好撚合理?

http://www.info.gov.hk/gia/general/201702/08/P2017020800912.htm
懲教並唔係想像中咁垃圾
算係紀律部隊中唔需要太高學歷,人工又唔低既

要求中五
接近唔需要學歷

依加要dse5條2

利申:有興趣

喂, 全部紀律部隊散仔同主任入職要求都一樣架啦
只不過你冇大學學位99%考唔到主任炸嘛
厭惡性行業一般都高人工d 你出看更人工 咁我不如真係去做看更

做懲教要夠兇又秋得,
懲教高薪係咪好撚合理?

http://www.info.gov.hk/gia/general/201702/08/P2017020800912.htm
懲教並唔係想像中咁垃圾
射啦!

做懲教要夠兇又秋得,
懲教高薪係咪好撚合理?

懲教並唔係想像中咁垃圾
射啦!

懲教英雄
有型有意義有使命感
給更生人士一個機會
要平分班大佬利益唔易架

AgentCC 巴打
要平分班大佬利益唔易架

有幾難,講嚟聽吓
要平分班大佬利益唔易架

有幾難,講嚟聽吓

去睇監獄風雲
要平分班大佬利益唔易架

有幾難,講嚟聽吓

去睇監獄風雲

電影當真? 你ON9?
懲教相比其他紀律部隊係堅頹,但始終要有人管犯
走禁多人 工時長
見唔到屋企人 呀媽以為個仔失蹤 原來返左工
都話請人 改時間啦
走成期啲人
懲教相比其他紀律部隊係堅頹,但始終要有人管犯

根本就唔洗嘥咁多資源要佢地入學堂訓練,多鳩餘
上幾日course就搞掂返得工啦
直頭解散懲教處啦

應該轉做黑警其中一個branch
根本就唔需要"署"級,紀律部隊係得懲教冇自己總部大樓就知佢地廢
連民安隊都有成棟呀

其實遲早會起,因為三支香要賣

陰鳩公,話遲早會起都話咗至少10年
睇得出政府自己都唔重視濕鳩懲教
樓主係咪考唔到所以開post發洩

請班廢老返黎 班犯會驚閪咩

而家班柳記好撚兇好撚有氣勢?
唔好玩啦ching

唔好玩啦ching

新果批真係黑黑實實好大隻好兇wo

識人做緊

唔好玩啦ching

新果批真係黑黑實實好大隻好兇wo

識人做緊

我都識人做緊
成班都係出面撈唔掂先去做柳記,全部都on99咁
黐線咁多正評
你管下犯
人工低仲點叫人做
堅係垃圾
On9先做
如果樓主同埋認同樓主既人真係認為單單請推廢老返黎就可以管理得到
一班 黑社會,大圈仔,越南仔,黑鬼難民,尼泊爾刀手既話
咁香港既一班懲教員都算係做足佢地既本份
俾到你地係溫室裹面長大
你地聽聞過香港最近既監獄暴動係幾時?
你地接觸過香港既黑暗一面未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞